Kemal Kılıçdaroğlu gitti Özgür Özel geldi! Gözünü o isimlere dikti | İşte CHP'de koltuğu sallantıda olan belediye başkanları

CHP'de olaylı kurultay sona erdi ve Kemal Kılıçdaroğlu, bir seçimi daha kaybetti. Kılıçdaroğlu, 13 yıllık genel başkanlık koltuğunu Özgür Özel'e devrederken, yerel seçim öncesi sıcak bir gelişme yaşandı. Ekrem İmamoğlu'nun desteğiyle koltuğa oturan Özel'in Kılıçdaroğlu'na destek veren belediye başkanlarını gözüne kestirdiği iddia edildi. İşte CHP'de koltuğu sallantıda olan belediye başkanları.

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi'nde kavga da kaos da bitmedi. 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde tarihi yenilgi alan CHP, değişim kavgasıyla kurultaya gitti.

 

13 yıllık genel başkanlık kariyerine tek bir zafer sığdıramayan Kemal Kılıçdaroğlu, bu kez de en yakını Özgür Özel'e kaybetti. 

Ekrem İmamoğlu'nun desteğiyle genel başkanlık koltuğuna otura Özgür Özel'den ise hamle üstüne hamle geldi. Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'na destek veren belediye başkanlarını gözüne kestirdi.

Hedefindeki isim ise İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'di. Geçtiğimiz günlerde verdiği röportajda "İzmir'i kaybetmem mümkün değil" diyerek oldukça iddialı çıkışlar yapan Soyer, Özgür Özel'in genel başkan olmasıyla panikledi. Özgür Özel, Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklayan Tunç Soyer'in üzerini çizdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için değişim süreci boyunca kendisine destek veren İzmir eski Milletvekili Selin Sayek Böke'yi önerdi.

CHP'ye yakınlığı ile bilinen Fatih Portakal ise bu akşam ana haber bülteninde koltuğu sallanan belediye başkanlarını "iddia" olarak listeledi.

İşte Fatih Portakal'ın koltuğu sallantıda dediği o isimler:

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer

İzmir Konak Belediye Başkanı Abdül Batur



Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu

Portakal'dan Kılıçdaroğlu'na olay gönderme! Gündem Eren Erdem görevinden ayrıldı Siyaset Ekrem İmamoğlu'ndan Özgür Özel'e ziyaret Siyaset Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu'ndaki isimler sıralı tam liste Siyaset