Aytuğ Atıcı Haberet'e konuştu: Başarısızlığa Kılıçdaroğlu kendisi inanırsa zaten istifa eder

CHP'li Aytuğ Atıcı, Haberet'e konuştu. Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığına devam etmesi hakkında değerlendirme yapan Atıcı, "Kılıçdaroğlu, istifa etmiyorsa kendi tabanından onay alması gerekir" dedi.

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan istifa çağırıları sürüyor... Parti içinden de bir bir Kılıçdaroğlu'na değişim çağrıları yapılıyor. CHP Parti İçi Eğitim Sorumlusu Aytuğ Atıcı, 'Kemal Kılıçdaroğlu neden istifa etmiyor?' sorusunu yanıtladı.

Haberet YouTube kanalında İlknur Yılmaz'a konuşan CHP Parti İçi Eğitim Sorumlusu Aytuğ Atıcı, "Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu istifa etmiyor, etmeme hakkı tabii ki var. Ancak bu durumda mutlaka kendi tabanından yani seçilmiş olan yeni kurultay delegelerinden onay alması gerekir diye düşünüyorum" dedi.

"BAŞARI ÖYKÜSÜ ÜRETEN İNSANLAR ELBETTE Kİ DEVAM ETMEK İSTER"

Aytuğ Atıcı şu ifadeleri kullandı:

"İstifa edip etmeme tamamen bir insanın kendi tasarrufudur ve kendi özelliklerini ortaya çıkarır. Bir insana 'istifa et' ya da 'bırak' demek elbette mümkün ancak insanların bunu kendi içinde hissetmesi lazım. Burada tabii en önemli neden bence şudur: Türkiye'deki hiçbir partide başarısızlık kriteri tanımlanmamıştır. Başarısız olduklarına öncelikle kendilerinin inanması gerekir. Eğer kendileri inanırlarsa zaten istifa ederler. Ancak bir şekilde kendilerini başarısız görmeyen ya da bir başarı öyküsü üreten insanlar elbette ki devam etmek isteyebilirler. Bu devam için de mutlaka ama mutlaka her parti kendi tabanından onay almalıdır. Cumhuriyet Halk Partisi için konuşmak gerekirse, kongreler süreci başlatılmıştır. Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu istifa etmiyor, etmeme hakkı tabii ki var. Ancak bu durumda mutlaka kendi tabanından yani seçilmiş olan yeni kurultay delegelerinden onay alması gerekir diye düşünüyorum. Bunu da yerel seçimden önce yapmak gerekir diye düşünüyorum. Ancak böyle bir durumda demokrasinin gereği yerine getirilmiş olur"

Sinan Oğan, Cumhurbaşkanı ile birlikte Azerbaycan'a gidecek Gündem İmamoğlu aday olmazsa yeni parti kuracak mı? Siyaset Hayatını kaybeden Silvio Berlusconi kimdir, kaç yaşındaydı? Siyaset İmamoğlu'ndan sonra Özel de yeşil ışık yaktı Siyaset