'Kaybetme deneyimim yok' diyen Ekrem İmamoğlu'na CHP Sözcüsü Faik Öztrak'tan cevap geldi!

Seçimlerde ağır yenilgi alan CHP'de kazan kaynıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yenilgi sonrası koltuğu bırakmazken, 'Değişim' çıkışını başlatan Ekrem İmamoğlu açıklamalarına devam ediyor. Bugün yaptığı bir konuşmada 'Kaybetme deneyimim yok' diyerek Kılıçdaroğlu'na gönderme yapan Ekrem İmamoğlu'na CHP Sözcüsü Faik Öztrak'tan cevap geldi.

Abone ol

14-28 Mayıs seçimlerinden ağır bir hezimetle ayrılan CHP'de hareketli günler yaşanmaya devam ediyor. CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sona ermesinin ardından parti sözcüsü Faik Öztrak açıklamalarda bulundu.

Öztrak, her fırsatta 'değişim' çağrısı yapan ve bugün de 'Seçim kaybetme tecrübem yok' açıklaması yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Ekrem İmamoğlu'na cevap verdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu sabah kendisine yöneltilen "Genel başkan olsanız, kaç seçim kaybettiğinizde bırakırsınız?" sorusuna dikkat çeken bir yanıt vermişti.

'KAYBETME DENEYİMİM YOK'

İmamoğlu, "Kişisel seçimlerim itibariyle kaybetme deneyimim olmadığı için sorunuza cevap veremeyeceğim." şeklinde cevaplamıştı. İmamoğlu'nun bu çıkışı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na gönderme olarak algılanırken CHP'den İmamoğlu'na yanıt geldi.

 'KAZANAN DA KAYBEDEN DE HER ZAMAN PARTİMİZ OLUR'

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, MYK toplantısının ardından partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında,  "Seçim kaybeden de seçim kazanan da her zaman, önde olan partimiz olur" dedi.

"BİLDİRİYİ 4 İL BAŞKANI HAZIRLADI"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'li 81 il başkanının ortak bildirisine ilişkin açıklamada bulunarak bildiriyi yalnızca 4 il başkanının hazırladığını öne sürdü.

İmamoğlu, açıklamasında şunları söyledi:

"4 il başkanının hazırladığı konusunda bir bilgiye sahibim. 81 il başkanının adına açıklama yapan kişilerin değişim sürecine dönük nasıl bir yol haritası ortaya koyacaklarını açıkladıkları bir metin olabilseydi keşke. Bu metnin 81 il başkanının bile büyük oranda kabul edebileceği bir metin olduğunu düşünmüyorum."


CHP'NİN HİÇBİR İL BAŞKANI MUTABAKATI OLMAYAN BİR METNE İMZA ATMAZ

İmamoğlu'nun bu sözlerine CHP Sözcüsü Faik Öztrak'tan cevap geldi.

Öztrak, "Burada bir yanlış bilgi edinme var. Çünkü bütün toplantılarda olduğu gibi sonuç bildirgesini hazırlamak üzerine bir redaksiyon komitesi kurulur. Burada da bir dört kişilik bir redaksiyon komitesi kurulmuş ve bu komite bir metin hazırlamış. Ondan sonra 81 il başkanımızdan oluşan bir WhatsApp grubu kurulmuş ve bu metin orada görüşe açılmış. 81 il başkanımız bu metni defalarca müzakere etmiştir. Ardından bunu ortak bir mutabakat metni haline getirmişler ve imzalamışlar. CHP'nin hiçbir il başkanı mutabakatı olmayan bir metne imza atmaz. " ifadelerini kullandı.

İYİ Parti'nin o ilçedeki son üyesi de istifa etti Siyaset Tanju Özcan, kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi Siyaset Ramazan Can kimdir? Adalet Bakanı yardımcısı Ramazan Can biyografisi Siyaset Münir Karaoğlu İçişleri Bakan Yardımcısı oldu! Münir Karaloğlu kimdir? Siyaset