Kahramanmaraş'ta 452 Bin Yeni Konut ve İş Yeri Projesi

Bakan Kurum, Kahramanmaraş'ta deprem sonrası 452 bin yeni konut ve iş yeri inşa edileceğini açıkladı.

Abone ol

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş'ta önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, 2025 yılı sonuna kadar deprem bölgesinde toplam 452 bin yeni konut ve iş yeri inşa ettiklerini belirtti.

Deprem Bölgesine Verilen Destek

Bakan Kurum, bölgedeki 14 milyon insanın ihtiyaçlarına yönelik çalışmalara hız kesmeden devam ettiklerini vurguladı: "Biz burada hizmetkâr olarak çalışmaya devam edeceğiz. Son 3 ayda toplam 60 bin yeni konutun yapımını başlattık." diye ekledi.

Yeni Projelerin Detayları

Bakan, Kahramanmaraş'ı yalnızca bir şehir olarak değil, kültürel bir miras olarak gördüklerini ifade etti: "Burada attığımız her adımı, bu büyük mirasa olan saygımızla atıyoruz. 20 bin 764 konut ve iş yerinin hak sahiplerine teslim edildiğini, 25 bin 772 konutun inşasının ise devam ettiğini müjdeledim.”

Konutlar ve Sosyal Alanlar

Kurum, 2025 yılına kadar inşa edilecek konutların sosyal donatıları, okulları, camileri ve yeşil alanlarıyla birlikte, her detayın titizlikle planlandığını belirtti. "Bu yıl sonuna kadar en az 200 bin konutu hedefliyoruz." dedi.

İstihdam ve Bölgesel Gelişmeler

153 bin emekçi ile çalışmalara devam edildiğini dile getiren Kurum, bu süreçte bölgenin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak projeler üretildiğini belirtti.

Mahalleler İçin Yeni Çözümler

Bakan, Onikişubat ilçesinde sorunların çözümü için çalışmalara başladıklarını, Altınova'da yeni bir uydu kent kurulacağını ve kapalı çarşı restorasyonunun yapılacağını açıkladı.

Katılımcılar ve Projeler

Programa Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer ve diğer yerel yöneticiler de katılarak projelerin önemine vurgu yaptılar. İlk etapta inşa edilecek 4 bin 240 konut ve iş yeri projesinin detaylarını paylaşan Bakan, yatırımcıları cesaretlendirecek açıklamalarda bulundu.

Kahramanmaraş'ta TOKİ ve Emlak Konut Genel Müdürlüğü tarafından Trabzon Caddesi'ndeki şantiye alanında çalışmalar sürdürülüyor.

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, Sosyal Yardımlar ve Hedefleri Açıkladı Siyaset Milli Eğitim Bakanı Tekin Kayseri'de Öğretmenlerle Buluştu Siyaset Bahçeli'den DEM Partili vekillerle tokalaşmasına ilişkin açıklama Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TEKNOFEST paylaşımı Gündem