İYİ Parti’den ihraç edilen Ümit Dikbayır'dan şoke eden hamle: Takip ediliyorum!

İYİ Partili milletvekili Ümit Dikbayır, parti kasasındaki kayıp 132 milyon liranın izini takip etti. Meral Akşener'in hesabını incelemek isteyince üzeri çizildi. Partiden ihraç edilen Dikbayır kendisinin takip edilmesinin istenmesinin yasa dışı amaç kapsamında olduğunu, evinde ve iş yerinde takip cihazlarının bile bulunabileceğini vurguladı.

Abone ol

İYİ Parti'de sular durulmadı. İstifalar ve ihraçların parti kasasında 132 milyon liranın kayıp olması, ortalığı karıştı. Sakarya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır'ın Meral Akşener ve ailesinin banka hesaplarını incelettiği iddiası bile ortaya atıldı.

 Taciz iddialarının bile bulunduğu partide, Meral Akşener'e tepkiler arttı. Akşener'in 'ispat etsin' çıkışı üzerine 'Savcılığa gideceğim' diyen Dikbayır ve partiden ihraç edilen Ümit Dikbayır, şoke eden bir hamleye imza attı.

Bugün, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek İYİ Parti Genel Başkanı Özel Kalem Müdürü Esma Bekar, İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Ahmet Uçak ve İYİ Parti Sakarya Eski İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan hakkında özel hayatın gizliliğini ihlal, kamu görevlisine karşı görevini yapmasını engellemek amacıyla cebir ve tehdit kullanma, şantaja teşebbüs gerekçeleriyle suç duyurusu yaptı.

Savcılık dilekçesini sosyal medya hesabından paylaşan Ümit Dikbayır, "Tuzak kurmak, iftira atmak, Ahlaksız teklifte bulunmak, İYİ insanların işi olamaz. Yapanlar için Cumhuriyet Savcılığı'na başvurdum. Adaletin peşinde, hak aramaktan geri durmayacağım" ifadelerini kullandı.

SESLİ VE GÖRÜNTÜLÜ KAYIT TUTMASINI İSTEMİŞLER!

Öte yandan dilekçede şoke eden detaylar yer aldı. Öyle ki Dikbayır'ın başdanışmanı olan Enes Gök'ün Ahmet Uçak ve Selçuk Kılıçaslan tarafından görüşmeye çağrıldığı ortaya çıktı.

Kayda alınan bu görüşmede, Ahmet Uçak ve Selçuk Kılıçaslan'ın Enes Gök'ten Dikbayır hakkında özel hayat ve iş ilişkilerine ilişkin mahrem bilgi ve belgeler temin etmesi, sesli ve görüntülü kayıtlar tutması istendiği vurgulandı. Ayrıca Ümit Dikbayır'ın takibi için dinleme ve takip cihazları da verileceği söylendiği de açıklandı. İddiaya göre görüşmede Dikbayır'ın zaten genel merkez tarafından takip ettirildiği de ortaya çıktı.

 TAKİP CİHAZI İDDİASI!

İYİ Parti'den ihraç edilen Ümit Dikbayır kendisinin takip edilmesinin istenmesinin yasa dışı amaç kapsamında olduğunu, evinde ve iş yerinde takip cihazlarının bile bulunabileceğini vurguladı.

Ortak aday çıkarılacak iller belli oldu Gündem İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ece Güner istifa etti Siyaset Saadet Partisi'nin TBMM Grubu düştü Gündem Siyasilerden Hasan Bitmez için başsağlığı mesajları Gündem