İYİ Parti'de yeni başkanlık divanı kuruluyor! İşte konuşulan isimler...

İYİ Parti 3. Olağan Kurultayı geçen hafta sona erdi. İYİ Parti Başkanlık Divanı'nın kurulması öngörülürken, Divan'a girecek isimler de belirlenmeye başladı. Konuşulan isimler arasında yer alıyor.

Abone ol

3. Olağan Kurultayını yapılan İYİ Parti'de yeni Başkanlık Divanı'nda Kürşad Zorlu, Ayyüce Türkeş, Oktay Vural, Buğra Kavuncu ile Birol Aydemir'in olması öngörülüyor. Kadın kotası sebebiyle GİK üyeliğinden istifa eden Ümit Dikbayır için de Genel Başkan Meral Akşener'in yetkisini kullanarak tekrar divana alabileceği aktarılıyor.

İSİM SAYISI ARTABİLİR

İYİ Parti 24 Haziran'da 3'ncü Olağan Kurultayını gerçekleştirdi, yeni Genel İdare Kurulu belirlendi. Şimdi gözler başkanlık divanında. Hafta başında Genel İdare Kurulu'nun toplanması ve yeni Başkanlık Divanı'nın oluşturulması bekleniyor. Yeni dönemde divandaki isim sayasının da artabileceği belirtiliyor.

İŞTE KONUŞULAN İSİMLER

Yeni Başkanlık Divanı'nda Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'nun, ayrıca MHP Eski Grup Başkanvekili Oktay Vural ile Alparslan Türkeş'in kızı Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş, İstanbul Milletvekili ve İstanbul Eski İl Başkanı Buğra kavuncu, Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez ve TÜİK eski başkan yardımcısı Birol Aydemir'in de yeni divanda yer alabileceği belirtiliyor.

"AKŞENER, YETKİSİNİ KULLANABİLİR"

Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, kongredeki seçim sonrası kadın kotası nedeniyle Genel İdare Kurulu üyeliğinden düşmesine ilişkin tartışmalara son noktayı koymuş asil üyelikten istifa ettiğin duyurmuştu. Yeni dönemde Genel Başkan Meral Akşener'in tüzüğün kendisine verdiği yetkiyi kullanarak Dikbayır'ı yeniden Başkanlık Divanı'na alması bekleniyor.

Cemal Enginyurt ittifak ortaklarını topa tuttu Siyaset Yenişehirlioğlu: Teşkilatımla bayramlaşmama hiçbir şey engel olamaz Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Merdan Yanardağ tepkisi Siyaset AK Parti'nin CHP ile bayramlaşmasında konu seçimlere gelince tansiyon yükseldi! Siyaset