İYİ Parti'de istifa dalgası! Kürşad Zorlu'dan bomba etkisi yaratacak iddia! Toplantı ayarlanan CHP'li isim kim?

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, son dönemde yaşanan parti içi krizlerin sorulması üzerine istifaların 'önemsiz' olduğunu söyleyerek ihraçlardan söz etmedi. "Kayda değer bir kaybımız olmadı" diyen Zorlu, kendilerine yönelik 'operasyon siyaseti' yapıldığını belirterek CHP'yi işaret etti.

Abone ol
  • İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Kürşad Zorlu, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.
  • Son haftalarda üst üste yaşanan istifalar ve ihraçlar konusuna ilişkin soruları yanıtlayan Zorlu, istifalar kadar yeni kayıtların da olduğunu belirterek, yaşananların bir 'operasyon' olduğuna işaret etti.

"KAYDA DEĞER BİR KAYBIMIZ YOK"

  • Zorlu istifalara ilişkin, "Partimize yönelik planlı bir saldırının olduğunu ifade etmek istiyorum. Bize yeni üye katılımlar da oldu. Kayda değer bir kaybımızın olmadığını ifade etmek isterim. Spekülasyonlara izin verilmemesi gerekiyor" diye konuştu.

"BUNUN ADI OPERASYON SİYASETİ"

  • İstifaların perde arkasına ilişkin şu ifadeleri kullanan Zorlu, 'CHP'nin İYİ Parti'ye operasyon yaptığını' ima etti:
"Bu ismi geçen arkadaşlardan (İstifa eden İBB Belediye Meclis Üyeleri) bir tanesi, bugün İstanbul dışında yakın bir ilin Belediye Meclis üyemizi arıyor. Diyor ki, "Biz bu akşam bir TV kanalında bazı arkadaşlarla topluca istifa ettiğimizi meclis üyeleri olarak ifade edeceğiz. Siz de bulunduğunuz ilde istifa edin. CHP'li bir ismin adını vererek "Size onunla bir görüşme ayarlayalım hemen" diyor. Bunun adı operasyon siyasetidir."

İMAMOĞLU'NDAN İYİ PARTİ YORUMU

  • İmamoğlu ise gün içinde yaptığı açıklamada "İYİ Parti hakkında yorum yapamam. Bu onların iç meselesi. Orada bir kavga bir gürültü varsa bundan üzüntü duyarım. Ben de uyandırdığı his bu. Keşke kendi içlerinde daha bütünlükçü bir yapıları olsa. Üzüntü duyuyorum." ifadelerini kullanmıştı.

"BENİM KULAĞIM KÖTÜ SÖZLERİ DUYMAZ"

  • Ekrem İmamoğlu kendisine İYİ Partili isimlerden "CHP'nin eş genel başkanı" benzetmesi yapıldığına yönelik gelen soruya "Benim kulağım kötü sözleri hiç duymuyor" diyerek geçiştirdi.
İmamoğlu'ndan İYİ Parti'deki karışıklık hakkında açıklama Gündem SP'den tepki: ‘Allah’ın gazabı’ sesi tespit edilmezse... Siyaset Meclis’in 7 aylık istifa karnesi Siyaset 100 yıl sonra aynı gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan Macaristan'da Gündem