İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'den sert sözler: Netanyahu 21. yüzyılın yeni Hitler'idir

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana şiddetini arttırarak devam eden saldırılarına, 500 kişinin öldüğü hastane saldırısından sonra dünyadan sesler yükselmeye başladı. İsrail'in Gazze'de hastane vurmasına ilişkin partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Netanyahu'yu eleştirdi ve "Netanyahu 21. yüzyılın yeni Hitler'idir" dedi.

Abone ol

İsrail-Filistin arasında 7 Ekim sabahı başlayan gerilimde 11. gün geride kalırken dün akşam saatlerinde İsrail güçleri, Gazze'de el-Ehli Baptist Hastanesi'ni hedef aldı. Yüzlerce yaralının ve savaştan korunmak için sığınan vatandaşların olduğu hastanede e az 500 kişi hayatını kaybetti. Bugün partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İsrail'in Gazze'de hastane vurmasına ilişkin Netanyahu'yu eleştirdi ve "Netanyahu 21. yüzyılın yeni Hitler'idir" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, partisinin grup toplantısında şunları söyledi:

"Gazze'den gelen haberle sarsıldık. Hastaneyi bile bombaladı İsrail, bunun adı terördür. Devletler sivilleri bombalamaz. Bu Netanyahu terörüdür. Yahudilerin yaşadıklarıdır. Yeni bir kristal gece yaşandı. Netanyahu 21. yüzyılın yeni Hitler'idir. Tüm dünyaya çağrıda bulunuyorum. Kafaları kuma gömmenin zamanı geçmiştir. İçinde Filistinlileri barındırmayan demokrasi ahkamları üzerinden mağduriyet üretme çabalarının vadesi artık dolmuştur. Dünkü büyük soykırımın acıları üzerinden bugünün terörünü aklama iki yüzlülüğü bayatlamıştır. Bu gidişata dur deme vaktidir. Yaşananlar dünya kamuoyu için bir sınavdır."
Bahçeli: Kudüs düştü demekle düşmez Siyaset CHP skeci gündem oldu! Kılıçdaroğlu aradı ve... Gündem Kılıçdaroğlu'ndan yeni tüzük Siyaset Yeşil Sol Parti'de bebek katili Abdullah Öcalan propagandası! Gündem