İYİ Parti CHP'ye ittifak kapısını bir kez daha kapattı: Çalışmalarımız hızlı biçimde devam ediyor

CHP'de değişimcilerin adayı Özgür Özel'in Genel Başkan seçilmesinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu "İttifakın her zaman mümkün olduğu düşüncesindeyim" diyerek, 81 ilde kendi adayını çıkaracağını duyuran İYİ Parti'ye göz kırpmasına İYİ Parti'den cevap geldi.

Abone ol

Geçtiğimiz haftalarda Ankara'da düzenlenen 38'inci CHP Olağan Kurultayı'nda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel genel başkanlık için yarıştı. Özel, seçimlerin iki turunda da Kılıçdaroğlu’nu geride bırakarak CHP’nin yeni Genel Başkanı oldu.

İMAMOĞLU'NDAN İYİ PARTİ İLE İTTİFAK AÇIKLAMASI: HER ZAMAN MÜMKÜN

Değişimcilerin ipi göğüslemesi sonrasında açıklama yapan Özel'in en büyük destekçilerinden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İttifakın her zaman mümkün olduğu düşüncesindeyim" diyerek, 81 ilde kendi adayını çıkaracağını duyuran İYİ Parti'ye göz kırpmıştı.

İYİ PARTİ BİR KEZ DAHA KAPILARI KAPATTI

İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Kürşad Zorlu, 81 ilde kendi adaylarını çıkartma çalışmalarına hızlı biçimde devam ettiklerini kaydetti.

Zorlu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ittifakla ilgili "konuşulmaya muhtaç" yönündeki sözlerinin anımsatılması üzerine Zorlu, şunları kaydetti:

"Öncelikle biz bir başka partinin kongresini, burada yaşanan değişimi, almış olduğumuz karar açısından bir sebep-sonuç ilişkisinde değerlendirmiyoruz. Genel İdare Kurulumuzun aldığı karar nettir ve İYİ Partimiz 81 ilde aday çıkarma çalışmalarına hızlı bir biçimde devam etmektedir. Önümüzdeki günlerde de yine bazı illerimizde adaylarımızın açıklanmakta olduğunu göreceksiniz."

İYİ Parti Milletvekili Rıdvan Uz da geçtiğimiz günlerde CHP ile yeni bir ittifak yapıp yapmayacaklarına ilişkin soruya yanıt vermişti.

"Millet İttifakı'ndan çekilme kararımızın arkasındayız." diyen Uz, "Bizim kararımız ve duruşumuz çok net. Bu saatten sonra geri dönmeyiz." şeklinde konuşmuştu.

"PAZARLIĞI MİLLETLE YAPARIZ"

İYİ Parti olarak seçimle 'kesinlikle' tek başlarına gireceklerinin altını çizen Uz, "Biz pazarlığımızı milletimizle yapıyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

CHP’nin yeni MYK’sı ilk kez toplandı Siyaset Özel Mansur Yavaş ile görüştü Siyaset MHP'de aday adaylığı başvuruları başladı Siyaset CHP Genel Başkanı Özgür Özel Hatay'da açıklamalarda bulundu Gündem