İsmail Saymaz'dan çok konuşulacak kulis: AK Parti İstanbul'da Fahrettin Koca'yı aday gösterecek

Gazeteci İsmail Saymaz, 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın izleyeceği yol haritasına ilişkin yazı kaleme aldı. AK Parti'de şimdiye dek İBB'ye aday olarak Tevfik Göksu ile Murat Kurum'un isimleri öne çıkıyordu. Saymaz, AK Parti'de İstanbul için sürpriz bir ismin öne çıktığını açıkladı. Verdiği kulise göre İBB'ye aday olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gösterilecek.

Abone ol

31 Mart 2024'te yapılması planlanan Yerel Seçimlerde partilerin en çok İstanbul ve Ankara'da çıkarılacakları adaylar merak ediliyor. 

CUMHUR YOLA KOYULDU

Cumhur İttifakı'nda çalışmalar başladı bile. AK Parti'de teşkilatlar sahaya indi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de geçtiğimiz gün CHP'nin elindeki 11 büyükşehir belediyesini isim isim sayarak, "Mutlaka el değiştirmeli ve Cumhur'un eline geçmeli" talimatını verdi.

İYİ PARTİ KENDİ ADAYINI ÇIKARACAK

Millet İttifakı'nın Yerel Seçimlerde devam edip etmeyeceği tartışılırken İYİ Parti, İstanbul başta olmak üzere bazı illerde kendi adayıyla seçime katılma hazırlığında olduğunu açıkladı.

AK PARTİ'DE İSTANBUL İÇİN ÖNE ÇIKAN İSİMLER

AK Parti'de İstanbul için şimdiye dek Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ile Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un ismi öne çıkıyordu. Sözcü Gazetesi Yazarı İsmail Saymaz bugünkü yazısında daha önce hiç adı geçmeyen birini açıkladı.

"CUMHUR, MİLLET İTTİFAKI ÇATIRDAMIŞKEN RÖVANŞ ALMAK İSTİYOR"

'Cumhur’da yerel seçim senaryoları' başlıklı bir yazı kaleme alan Saymaz, ana muhalefet için de itiraf niteliğinde ifadelere yer verdi:

"Millet İttifakı çatırdamışken, İYİ Parti aday çıkaracağını ilan etmişken ve HDP de oy desteğini çekmişken, “2019'un rövanşını alabiliriz” diye düşünüyor olmalılar. Bu hesabı yapmakta haksız değiller."

BAKANLAR ADAY OLMALI MI?

Saymaz, AK Parti'nin İstanbul'dan aday göstereceği isme dair de bir kulis paylaştı. AK Parti'nin eski bakanları aday göstermeyi düşündüğünü belirten Saymaz İstanbul için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın öne çıktığını kaydetti. Saymaz'ın yazısından ilgili kısım şu şekilde:

"AK Parti, yerel seçimde güçlü adaylar çıkarıp CHP'nin elinden belediyeleri almak istiyor ancak şöyle bir açmazı var:

Bakanlardan oluşan yüksek siyasi aktörler mi aday olmalı…

Yoksa yerel yönetimlerde kendisi ispatlamış belediye başkanlarını mı?

İSTANBUL İÇİN SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA

AK Parti'de İstanbul için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın adı ilk sırada yer alıyor.

Siyasi tartışmalardan uzak durması, muhalefetle karşı karşıya gelmemesi, yumuşak tavrı ve bakanlığıyla meşgul olması, Koca'nın avantajı olarak gösteriliyor. Koca'nın, altını çizmekten imtina ettiği Kürt kimliği, HDP oylarının belirleyici olduğu İstanbul'da sonuca etki edebilir."

AK Parti "Şehir Buluşmaları" başladı Siyaset Portakal açıkladı! İşte CHP'nin başına geçecek o isim... Siyaset CHP'li Özgür Özel koltuğa talip olduğunu açıkladı Siyaset İYİ Partililer Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı: Siyaset