Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı İngilizlere şikayet eden İmamoğlu: Ağır bir yenilgiye uğrayacaklar

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İngiliz yayın organı Financial Times'a dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "ağır bir yenilgiye uğrayacağını" dile getiren İmamoğlu, hakkındaki dava üzerinden demokrasi vurgusu yaptı. İmamoğlu, "Türkiye'de ilgili kurumlara dikte edilen baskıcı bir mantalite var. Kimsenin onlara karşı olmasını istemiyorlar" ifadesini kullandı.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden Financial Times'a konuştu. Ayla Jean Yackley'e konuşan İmamoğlu'nun açıklamaları "Türkiye'de muhalefet lideri siyasi yasağın demokrasiyi baltaladığını söyledi" başlığıyla yayımlandı.

 "ARALIK AYINDA VERİLEN CEZA SEÇİMİ DEĞİŞTİREBİLİR"
Makalede, Erdoğan'ın partisinin demokrasiyi engelleme girişimi yüzünden büyük bir yenilgiye uğrayacağı ifade edilirken, "İmamoğlu aday olacağını hiçbir zaman açıklamasa da Aralık ayında verilen ceza seçimi değiştirebilir" denildi.

İMAMOĞLU: BU HÜKÜMET AĞIR BİR YENİLGİ ALACAKTIR
İmamoğlu, "Onlar demokrasiyi baltalıyorlar ve kelimenin tam anlamıyla insanların seçme özgürlüğünü reddediyorlar. Seçmen 2023 seçimlerinde sandıktan buna yanıt verecektir ve bu hükümet ağır bir yenilgi alacaktır" dedi.

"CEZANIN SEBEBİ İSTANBUL'U KAYBETMELERİ"
Bu yıl yapılacak seçimin Cumhurbaşkanı Erdoğan için en zor seçim olacağını aktaran Financial Times, İmamoğlu'nun farklı gruplardan seçmenin desteğini alabildiğine de dikkat çekti. İmamoğlu gazeteye, "Bana verilen ceza hükümetin İstanbul'u kaybederek yaşadığı büyük travmadan kaynaklanıyor" dedi.

"SADECE BENİM DAVAM DEĞİL TÜM KURUMLAR"
Röportajın sonunda ise İmamoğlu, "Yargının ne kadar politize olduğunu görmek için sadece benim davama bakmanıza gerek yok. Bu durum demokrasiyi etkiliyor. Türkiye'de ilgili kurumlara dikte edilen baskıcı bir mentalite var. Kimsenin onlara karşı olmasını istemiyorlar" ifadesini kullandı.

Akşener'de erken seçim açıklaması Siyaset "Müthiş bir ivme yakalamış durumdayız" Siyaset Ümit Özdağ Akşener'in PKK ile müzakere edeceğini iddia etti Siyaset İYİ Parti'den Davutoğlu'nun sözlerine cevap: Masada konuşulmadı Siyaset