İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan CHP Genel Başkanlığı için 'kararlıyım' mesajı! Aday olmazsa yeni parti kuracak mı?

28 Mayıs seçimlerindeki yenilginin ardından CHP'de, Genel Başkanlık görevinden istifa etmesi beklenen Kemal Kılıçdaroğlu'ndan beklenen açıklama gelmedi. Başkanlık koltuğuna geçmek isteyen en güçlü isim Ekrem İmamoğlu olarak görülüyor. İmamoğlu da yaptığı 'değişim' çağrısıyla bu göreve hazır olduğunu ifade etmişti. Kişilerden resmi bir açıklama gelmezken İmamoğlu, çağrısının arkasında olduğunu belirterek aday olmadığı takdirde yeni parti kurup kurmayacağı sorularını yanıtladı.

Abone ol

Yaptığı değişim çağrısı sonrası CHP Genel Başkanı adayı olmak istediği konuşulan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan yeni bir açıklama geldi.

DEĞİŞİM ŞARTTIR

İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde, "Başta kendi partim olmak üzere bu değişimi vadetmenin bütün muhalefet için elzem bir durum olduğunu ifade etmeye devam ediyorum. Değişim şarttır. Değişim usulleriyle, sisteme toplumu katışıyla, birtakım hatalardan geri dönmekle, onun yerine doğru koyarak mümkün olabilir" ifadelerini kullanmıştı.

İMAMOĞLU 'DEĞİŞİM' KONUSUNDA KARARLI

İmamoğlu'nun CHP Genel Başkanlığında değişim olması fikrinin arkasında olduğu, beklediği değişim olmadığı takdirde ise yeni bir parti kurabileceği iddia ediliyordu.

İddialara yanıt veren İmamoğlu "Kararlıyım" mesajı verdi. Gazeteci Fatih Altaylı'ya konuşan İmamoğlu'nun acelesi olmadığı anlaşıldı.

"İMAMOĞLU, DEĞİŞİM KONUSUNDA SÖYLEDİKLERİNİN ARKASINDA"

Altaylı, Ekrem İmamoğlu ile görüşmesini şu ifadelerle aktardı:
Ekrem Bey değişim konusunda daha önce söylediklerinin arkasında olduğunu, fikrinin değişmediğini belirtti. Partideki hemen herkesle istişarelerde bulunduğunu, CHP’yi daha güçlü hale getirmek için ne yapılmalı konusunda herkesin bir arayış içinde olduğunu söyledi.

"ACELESİ YOK"

Ancak gördüğüm kadarı ile aceleci bir tavır almayı düşünmüyordu. Kırıp dökmeden, kimseyi incitmeden sürecin yürümesinden yana idi. Acelesi yoktu.

YENİ BİR PARTİ KURAR MI?

CHP’nin genel başkanı olamayacağını anlarsa yeni bir parti kurmak gibi bir fikri ise hiç yoktu. Tabii bu benim izlenimim. (...)"

Hayatını kaybeden Silvio Berlusconi kimdir, kaç yaşındaydı? Siyaset İmamoğlu'ndan sonra Özel de yeşil ışık yaktı Siyaset CHP'de başkanlar 'değişim' için buluşuyor Siyaset İYİ Parti'de üst düzey istifa: Çalışma yürütme imkanı kalmadı SEÇİM 2023