İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu kesenin ağzını açtı: 5 fenomene günlük 25'er bin TL

Geçtiğimiz gün yerel seçimlerde İBB Başkanlığı için yeniden aday olacağı sinyali veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun reklam karşılığında 5 sosyal medya fenomenine günlük 25'er bin lira ödediği ortaya çıktı. Ödemenin detayları, "Sosyal medya platformlarında interaktif reklam ve tanıtım hizmeti temini" başlığı altında şartnamede yer aldı.

Abone ol

CHP'deki 'değişim' çağrılarına katılan Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz gün yaptığı basın açıklamasıyla 31 Mart 2024'te yapılması planlanan yerel seçimlerde yeniden İBB Başkanlığı için aday olabileceğinin sinyallerini vermişti.

Genel Başkanlık için adı geçen İmamoğlu'nun bu açıklamaları sonrası yerel seçim hazırlıklarına başladığı görüldü.

FENOMENLERE GÜNLÜK 25 BİN LİRA

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre İmamoğlu'nun reklam bütçesi için kesenin ağzını açtığı görüldü. Reklam ödemeleri hakkında şartnamede İmamoğlu'nun 'Sosyal medya platformlarında interaktif reklam ve tanıtım hizmeti temini' başlığı altında sosyal medya fenomenlerine bir günlük reklam karşılığında 25 bin lira ödeme ayırdığı görüldü.

"BİR GÜNLÜK ÜCRETLENDİRMEYE TABİ OLACAKTIR"

Metinde şu ifadelere yer verildi:

"İdare tarafından belirlenecek etkinlik, duyuru, kampanya, hizmet, tören, vs. çalışmaları için yine idare tarafından isimleri belirlenecek 5 YouTuber, Blogger, Influencer, vb. olarak adlandırılan kişilerin sosyal medya platformlarında bir bölümü tanıtım ve reklam faaliyetleri için her bir kişiye net 25 bin TL ödeme yapılması yüklenici firma tarafından gerçekleştirilecektir. İdare; reklamı ve tanıtımı yapılacak etkinliğe dair hesaplardan paylaşılacak görsellerin, canlı yayın ve video kaydı esnasında okunacak metinlerin içeriğini belirleyecektir. İdare tarafından içeriği belirlenen görseller belirlenen kişilerin hesaplarında bir gün süre ile yayınlanacaktır. Canlı yayın veya video içeriğinde tanıtım ve reklam olarak okunacak metinlerde bir günlük ücretlendirmeye tabi olacaktır."

HDP, CHP'den o iki ilçeyi istedi Siyaset İmamoğlu Bakan Şimşek ile görüştü! Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul adayı kim? Gündem AK Partili Hamza Dağ'dan 85 milyona mesaj Gündem