İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Göreceksiniz, 10 milyonlarca fark yiyecekler

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'li belediye başkanlarıyla birlikte ziyaret ettiği Konya'da açıklamalarda bulundu. İBB Başkanı kendisine verilen ceza üzerinden seçimleri işaret ederek "Göreceksiniz, 10 milyonlarca fark yiyecekler" dedi.

Abone ol

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Konya ziyareti sırasında Mevlana Türbesinden çıkarken basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kendisine verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasını acımasızca bulduğunu söyleyen İmamoğlu, kararın siyasi bir karar olduğunu ifade etti.

"HAKİMİN GÖREVDEN ALINMASI HSK'NIN DURUŞUNU GÖSTERİYOR"
İmamoğlu, "Bu mahkemenin ilk hakiminin görevden alınarak, istedikleri kararı vermediği için adil olduğu için başka bir ile sürülmesine hala hiçbir ses çıkarmayan HSK'nın duruşu bile bunun bir siyasi karar olduğunun ispatı. Bir soruşturma açsanıza… Bu kadar dedikodu var, bu kadar laf dönüyor. Bir soruşturmayı başlatsanıza… Gidip hakimin ifadesini alsanıza… Bakalım hakim ne diyor?" diyerek 2023 seçimlerine işaret etti.

"TOP ÇEVİRİYORLAR"
Kendisin hakkında verilen karara esas tepkii seçimde halkın vereceğini belirten İmamoğlu, "Hala konuşan hükümet yetkilileri top çevirmektedir. Bıraksınlar top çevirmeyi, bu konuda iradelerini ortaya koysunlar. Madem mertçe bir mücadeleye hazırlar, desinler ki 'Bu yanlış bir karardır kardeşim. Böyle karar mı olur? İstinafta bu kesinlikle dönmeli. Yorum dahi yapamıyorlar. Karnından konuşanlar var, onu biliyorum. Ama diliyle bunu söyleyen AK Parti'li dostlarımız da var" dedi.

"PLANIMIZ 2023'TE İKTİDAR OLMAK"
İBB'ye yönelik terör soruşturmasına ilişkin de konuşan İmamoğlu "Bitmeyecek… Bizim 'B planı' diye bir şeyimiz yok. Bizim planımız belli, 2023'te iktidar olmak, bu kötülükten kurtulmak. Onun için mücadelenin şeklini de biliyoruz biz. Milletimizle kucaklaşmak, buluşmak, toplumun coşkusunu artırmak. Onu da artıracağız. Hep birlikte millet ayağa kalkacak. Göreceksiniz, 10 milyonlarca fark yiyecekler" dedi.

''FETÖ elebaşının malikanesinin kapısını çalan hala olmadı'' Gündem ''Ben böyle bir ahmaklık hiç görmedim'' Gündem Ümit Özdağ'dan oy kullanma yaşı 12'ye indirilsin önerisi Gündem “CHP'yi yönetenler ciddi şekilde sorgulanır” Siyaset