Haberet AK Parti Büyük Kongresi'nin nabzını tuttu! Buket Aydın'dan Ankara'da kritik değerlendirme: Cumhurbaşkanı kafasında 2028'i oluşturuyor

Haberet ekibi AK Parti 4. Olağanüstü Kongresi'nin nabzını tutmak için Ankara'da. Haberet Genel Yayın Yönetmeni Buket Aydın, canlı yayında kongreyi değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şimdiden 2028'i de kafasında oluşturmaya başladığını belirten Buket Aydın, "Belediyecilikte halka dokunabilmek önemli. Sayın Cumhurbaşkanının da bunları göz önüne alarak seçim yapacağını ve sonunda şaşırabileceğimizi düşünüyorum." dedi.

Abone ol

Haberet ekibi Ankara'daki AK Parti 4. Olağanüstü Kongresi'nde canlı yayında.

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Haberet'e açıklamalarda bulundu. 

Dertlerimizi sıkıntılarımızı çözerek yeni yüzyıla girerken, Türkiye Yüzyılı için Hep Yeni Hep İleri sloganını AK Parti her zaman gösteriyor. Değişim ve dönüşüm anıdır ve AK Parti bunu her kongrede gerçekleştiriyor. Bugün de Türkiye Yüzyılı için muhteşem yenilenmelerle beraber Adalet ve Kalkınma Partisi için yeni yönetimle halkımıza hizmete devam edeceğiz. Bu atmosferi yaşamak çok güzel bir duygu.

Bir siyasi ülkenin ve yerel yönetimlere talip olmalıdır. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kuruluşuna baktığımızda Genel Başkanımız yerelden gelerek ülkenin yönetimine talip olmuştur. Bizde bir seçim bittikten sonra yeni seçimin çalışmalarına başlanır. Bu seçim sonrası da hemen Cumhurbaşkanımız açıklamalarında bunu belirtti. Genel Başkanımız yerel seçimleri çok önemsiyor. Hem gücünü hem de halka verdiği umudu ve vatandaşın dert ve tasasını ortaya koyacak olan yenilenmeyi görüyoruz.

BUKET AYDIN KONGREYİ DEĞERLENDİRDİ

Buket Aydın yaptığı açıklamada, "Sayın Erdoğan artık en keskin noktalarda ufak tefek sert söylemler yapıyor. Genelde hep birlik olalım birlikte yapalım mesajları veriyor. Bu kongrede de hep yeni hep ileri dedikleri görülüyor." şeklinde konuştu.

Buket Aydın açıklamalarında şu ifadelere yer verdi;

Sayın Cumhurbaşkanı bu seçimi kazandı, yerel seçimlerden sonra hedefi de 2028. Orayı bile kafasında oluşturmaya başladı. Çok vizyonlu ve ileriyi görebilen bir siyasetçi. İleriye dönük dönüşümler olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanı yeni anayasayı yapmak istiyor. Onun mesajlarını verecektir. Yerel seçim politikasını da gösterecektir. Yol haritasını şekillendirecek.

Sayın Erdoğan bence bugünden sonra il başkanlarıyla konuşacak. Kim olabilir diye? Yeni olacaklar için anketler çalışmalar yapılacak. İsimleri söylemek için erken diye düşünüyorum. Sayın Cumhurbaşkanının kafasında mutlaka birileri vardır ancak konuşulan isimlerin erken ortaya çıkması AK Parti içinde rahatsızlık yarattı. Hiç kimsenin beklemediği isim bile aday olabilir. İsimlerin çok büyük faktör olmadığını Sayın İmamoğlu ile gördük. Ekrem İmamoğlu'nu kimse tanımıyordu. Adaydan çok partinin stratejisi, adayın vaatleri çok önemli. Belediyecilikte halka dokunabilmek önemli. Sayın Cumhurbaşkanının da bunları göz önüne alarak seçim yapacağını ve sonunda şaşırabileceğimizi düşünüyorum. 

AK Parti'nin eli bu kez çok güçlü. Şuanda CHP kendi içinde sürekli sorun yaşayan parti konumunda. Bir şeyi itiraf edelim; genel seçime gidilirken AK Parti içinde senelerini bu partiye veren ya da senelerdir seçmeni olan tanıdıklarım '!galiba bu kez olmayacak' diyenler vardı. Ben böyle değil Sayın Cumhurbaşkanının kazanacağını düşünüyordum videolarımda var. Pesimist bir durum vardı ama şuan öyle bir şey yok. CHP'nin sıkıntılı süreci, kendi içindeki sorunları çözememesi AK Parti'nin elini güçlendiriyor. 6'lı masa dağıldı ve İYİ Parti kendi adaylarını çıkartıyor. HDP/Yeşil Sol adaylarını çıkartsa kötü çıkartmasa kötü. CHP'ye yaramıyor. İYİ Parti'nin adaylarını göstermesi Meral Akşener'in tabiri caizse tükürdüğünü yalamaması gerekiyor. Yoksa kendi seçmeni Meral momy diyorlar ya hani. Ya Meral momy ne yapıyorsun derler.

HİLMİ DAŞDEMİR HABERET'E KONUŞTU

Kamuoyu araştırmacısı Hilmi Daşdemir, Ankara'daki AK Parti 4. Olağanüstü Kongresi'nde Haberet'e açıklamalarda bulunuyor.

Sadece bu seçimde değil her seçim AK Parti yenilenen bir parti. Doğru adaylar ile gençlik aşısı gibi olacaktır. Buradaki değişim CHP'deki gibi değil. Kılıçdaroğlu'nun altını kazı Özgür Özel çıkar.

Küresel güçlerin uşakları olanlarla Türkiye ve Türk milleti yürüyemez. Bunların partisi ne olursa olsun. AK Parti'si CHP'si fark etmez. 2014'te de aynı orada oy verildi, 2023'te de. Erdoğan'ın tek başına yüzde 53'e yakın oyu var. Bu dünyanın hiçbir yerinde olmadı.

Depremin olduğu 2. gün sahaya gitti. Orada gezerken CHP'li bir kadın şunu diyordu; "Erdoğan'ı sevmiyoruz gitsin ancak şu konutları yapıp gitsin." Bu, kendi partisinden desteklediklerinden bile bir beklentisi olmadığını gösteriyor.

İmamoğlu davayı kaybetti Gündem AK Parti'den kongre öncesi paylaşım! 22 yıllık AK Parti Türkiye'si Gündem Taksim'de vatandaşın çilesi: Lanet olsun bu CHP'ye! Gündem AK Parti'de kongre heyecanı Gündem