Genel seçimleri bilen SONAR Araştırma'dan İstanbul anketi! Murat Kurum mu Ekrem İmamoğlu mu? Hakan Bayrakçı'dan Haberet'e özel anket yorumu

14 ve 28 Mayıs Genel Seçim sonuçlarını bilen SONAR Araştırma Şirketi, yerel seçim öncesi bir anket gerçekleştirerek 'İstanbul'un sorunlarına hangi isim daha isabetli çözümler getirir?' ve 'Kimi İBB Başkanı olarak görmek istiyorsunuz?' sorularını yöneltti. Oldukça dikkat çeken sonuçlara ulaşılırken SONAR Başkanı Hakan Bayrakçı, İstanbul'da öne çıkan Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu'nun oy potansiyellerini Haberet'e değerlendirdi.

Abone ol

Genel seçim sonuçlarını bilen SONAR Araştırma, Türkiye'nin nabzının ölçüldüğü kapsamlı bir araştırma yaptı. 16-25 Ekim tarihleri arasında 25 ilde 88 ilçe ve köylerde 4 bin 221 kişi ile yüz yüze görüşerek yapılan araştırma sonucunda İstanbul'dan çarpıcı sonuçlar elde edildi.

Vatandaşlara 'İstanbul'un sorunlarına hangi isim daha isabetli çözümler getirir?' ve 'Kimi İBB Başkanı olarak görmek istiyorsunuz' soruları yöneltildi.

KULİSLERDE ADI GEÇEN BOMBA İSİMLER YER ALDI

Cumhur İttifakı seçmenine "Aşağıda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı geçen isimleri düşünecek olursanız hangi isim günümüz şartlarında İstanbul'un sorunlarına daha isabetli çözümler getirir?" sorusu yöneltildi ve kulislerde sık sık adı geçen Murat Kurum, Tevfik Göksu, Adil Karaimsailoğlu, Süleyman Soylu, Fahrettin Koca, Hilmi Türkmen ve Şadi Yacızı'ya yer verildi.

SEÇMEN 'MURAT KURUM' DEDİ

Ankette eski Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yüzde 31,6 ile seçmenin en çok tercih ettiği isim oldu.

2'NCİ SIRADA TEVFİK GÖKSU YER ALDI

Cumhur İttifakı'na oy veren seçmenlerin diğer adaylara verdiği oy dağılımı şu şekilde yer aldı:

Murat Kurum Yüzde 31,6
Tevfik Göksu Yüzde 18,1
Adil Karaimsailoğlu Yüzde 14,4
Süleyman Soylu  Yüzde 13,3
Fahrettin Koca  Yüzde 9,5
Hilmi Türkmen  Yüzde 4,5
Şadi Yacızı  Yüzde 4,5
Diğer Yüzde 4,5

EKREM İMAMOĞLU İLK SIRADA YER ALDI

Vatandaşlar "Önümüzdeki yerel seçimlerde kimin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmasını istersiniz?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

Ekrem İmamoğlu Yüzde 37,2
Murat Kurum Yüzde 4,2
Tevfik Göksu Yüzde 2,2
AK Partili bir aday Yüzde 2,2
Süleyman Soylu Yüzde 1,5
Fahrettin Koca Yüzde 1,4
Adil Karaismailoğlu Yüzde 1,3
Hilmi Türkmen Yüzde 1,2
Şadi Yazıcı Yüzde 1,1
Adaylara bağlı Yüzde 17,2
Kararsız Yüzde 26,1

HAKAN BAYRAKÇI SONUÇLARI HABERET'E DEĞERLENDİRDİ

SONAR Araştırma Şirketi Başkanı Hakan Bayrakçı anket sonuçlarını Haberet'e değerlendirdi.

Hakan Bayrakçı

'İstanbul'un sorunlarına hangi isim daha isabetli çözümler getirir?' sorusu sorulurken kişilerin icraatları hakkında bilgi verildiğini söyleyen Bayrakçı, buna göre sonuç alındığını paylaşarak şunları kaydetti:

"Yapılan icraatlar sonucu tanınmış olmanın verdiği bir durum söz konusu. Kişileri öne çıkaranın tanınmışlık olduğunu görüyoruz diyebiliriz.

Seçmen 'hangisi daha iyi başkanlık yapar' değerlendirmesinden önce, 'hangisini daha çok tanıyorum' diye soruyor."

"İSTANBUL'DA BİR İMAMOĞLU TARAFTARLIĞI VAR"

'Kimi İBB Başkanı olarak görmek istiyorsunuz' sorusunun parti ayırt etmeksizin tüm İstanbul seçmenine sorulan açık uçlu bir soru olduğunu kaydeden Hakan Bayrakçı, bu sonucun 31 Mart 2024 seçim tarihine kadar değişip değişmeyeceği konusunda şunları kaydetti:

"İstanbul'da İmamoğlu'nu büyük oranda destekleyen bir kesim var. Hafta sonu yapılacak kurultayda da İstanbul'daki delegelerin büyük çoğunluğunun Özgür Özel'i destekleyeceğini görüyoruz. İstanbul'da bir Ekrem İmamoğlu taraftarlığı oluştuğunu bu ankette de görüyoruz. Neredeyse 'tek tabanca' gibi çıkmış. Diğer adayları toplarsanız ancak İmamoğlu'nun oyuna eş değer bir oy elde ediyorlar. Burada süreç çok önemli. AK Parti'nin nasıl bir adayla geleceğine, İmamoğlu'nun seçime kadar neler yapacağına bakmak gerek"

Eskişehir milletvekili Nebi Hatipoğlu partisinden istifa etti Gündem CHP'li 95 milletvekilinden Kılıçdaroğlu'na destek Siyaset Akşener: Netanyahu’nun değirmenine su taşıyorsun Gündem Kılıçdaroğlu'nun koltuğu tehlikede Siyaset