Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'ndan Hakan Fidan ve Yaşar Güler açıklaması: Ben de ikisini bakan yapardım

14 Mayıs'ta gerçekleştirilen seçimlerde Millet İttifakı'nda yer alan Gelecek Partisi'nde Genel Başkan Ahmet Davutoğlu FOX TV'de yayınlanan Çalar Saat programında açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, kendisi de görevde olsa Hakan Fidan ve Yaşar Güler'i Bakan olarak atayacağını ifade etti. Davutoğlu ayrıca Mehmet Şimşek hakkında övgü dolu sözler söyledi.

Abone ol

28 Mayıs'ta gerçekleştirilen seçimlerden zaferle ayrılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumartesi günü Meclis'te mazbatasını aldıktan sonra yeminini ederek yeni dönem için göreve resmen başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı gün akşamı yeni kabine üyelerini açıkladı.

Yeni Kabine'nin yankıları yurt içi ve yurt dışında sürerken muhalefet kanadından ilk değerlendirme Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'ndan geldi. 

FOX TV'de yayınlanan Çalar Saat programına konuk olan Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki yeni kabine için şaşırtan açıklamalar yaptı. 

"BEN DE BAKAN OLARAK ATARDIM"
Davutoğlu, Hakan Fidan'ın Dışişleri Bakanlığı'na, Yaşar Güler'in ise Milli Savunma Bakanlığı görevine getirilmesini memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Davutoğlu, iki isim için "Başbakan olsaydım; ben de Hakan Fidan'ı da Yaşar Güler'i de bizzat Bakan yapardım. Yaşar Güler Paşa'nın ve Hakan Fidan'ın Bakan olmasını memnuniyetle karşıladım" dedi. 

ŞİMŞEK'E ÖVGÜ DOLU SÖZLER
Ekonominin dümenine getirilen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'le ilgili de değerlendirme yapan Davutoğlu, "Mehmet Şimşek son derece saydığım, kamu emanetini emanet bilen, en ufak bir yolsuzluğunun olmadığı bir geçmişe sahip" ifadelerini kullandı. 

Ersan Şen'den Kılıçdaroğlu'na: Siyasi mevtadır Gündem CHP'nin TBMM Grup Başkan adayı belli oldu Gündem CHP Sözcüsü Faik Öztrak duyurdu: Kongre süreci başladı Gündem Bakan Hakan Fidan Twitter'da Gündem