Fatih Portakal'dan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili kulis bilgisi: MYK'yı değiştiriyor kendini değiştirmiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı yarıştığı hiçbir seçimi kazanamayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevine devam edip etmeyeceği merak konusu. Seçim gecesi devam açıklamasıyla tepki çeken Kılıçdaroğlu ile ilgili Fatih Portakal kulis bilgisi paylaştı.

Abone ol

Türkiye, 28 Mayıs Pazar günü sandığa giderek tarihi bir seçimi geride bıraktı. Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’de ilk kez yapılan ikinci tur oylamasıyla 13. Cumhurbaşkanı seçildi.

6'lı masanın adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşısında bir kez daha mağlubiyetle ayrıldı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonrası yaptığı açıklamada 'devam' mesajı verirken, sosyal medyadan bu kararına tepki yağdı.

CHP’de MYK 1 Haziran Perşembe, PM de 3 Haziran Cumartesi günü Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak. Seçimler nedeniyle ertelenen Cumhuriyet Halk Partisi 38. Olağan Kurultayı takviminin de bu toplantıda ele alınabileceği belirtildi. 

FOX TV'den ayrılıp Sözcü TV'de CHP yandaşlığı yapan Fatih Portakal bu akşam Sözcü TV ekranlarından Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili bir kulis bilgisi paylaştı.

Portakal, "Cumartesi günkü toplantıdan ne çıkacak derseniz hiçbir şey çıkmayacak. CHP Kemal Kılıçdaroğlu ile yoluna aynen devam edecek. Bu bilgiyi de size vereyim. Şimdiden Perşembe günü neler yaşanacağını öğrenin en azından. Ben de öğrendim. Bir kere Kemal Kılıçdaroğlu görevinde kalıyor. Tam destek istemiş benim arkamda kalın arkadaşlar benimle birlikte yürüyün. Onlar da tamam demiş. Birlikte yürüyecekler ama şunu düşünüyorlar. MYK'yı değiştirecekler. MYK'nın büyük bir kısmı gidiyor. Güvendiği isimler kalıyor. Aday olarak gösterdiği Muharrem Erkek kazansaydı Adalet Bakanı yapacaktı. Ahmet Akın Enerji Bakanı, Bülent Kuşoğlu, Faik Öztrak, Veli Ağbaba bunlar kalıyor. Onun yerine Mersin Milletvekili geliyor. Ali Mahir Başarır gibi. Kemal Kılıçdaroğlu destek isteyecek. Yani arkadaşlar MYK'yı değiştiriyor kendini değiştirmiyor. " ifadelerini kullandı.

Mevcut kabine yarın son kez toplanıyor Gündem AK Parti Meclis grup yönetimi belli oldu Gündem TBMM'de milletvekili odaları için kura çekildi Siyaset Çelik: Seçim sürecinin en büyük yalanını Mansur Yavaş söyledi SEÇİM 2023