Bu kulis çok konuşulur: Altılı masa bakanlık dağılımını yaptı! Bir bakanlığı paylaşamıyorlar

Altılı masa dün akşam 10'uncu kez toplandı. 9 saat süren toplantı sonrası parti liderleri ortak Cumhurbaşkanı adayının tespiti için istişarelere başlama kararı aldıklarını duyurdu. Toplantıdan aday çıkmadı ancak edinilen kulis bilgisine göre bakanlık dağılımı yapıldı. Bazı bakanlıkları birden fazla genel başkan isterken tek bir bakanlığa hepsi talip oldu. Tabloya bakıldığında Cumhurbaşkanı aday belirleme sürecinin ardından uzun bir süre de bakanlık tartışması yaşanacağa benziyor.

Abone ol

Kamuoyu, altılı masadan çıkacak adaya kilitlenmiş beklerken dünkü toplantıdan da bir aday çıkmadı.

Dünkü toplantı altılı masanın 10'uncu toplantısıydı. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun ev sahipliğinde yapılan ve 9 saat 5 dakika süren toplantıda, ortak cumhurbaşkanı adayının tespiti için istişarelere başlama kararı alındı. Parlamenter sisteme geçiş sürecinin yol haritasının 30 Ocak'ta kamuoyuyla paylaşılacağı bildirildi.

BU KULİS ÇOK SU GÖTÜRÜR
Dünkü toplantıda aday çıkmadı ancak kulis bilgisine göre bakanlıklar konuşuldu. Seçimin kazanılması takdirde hangi partinin hangi bakanlığı ele alacağının konuşulduğu toplantıya dair gazeteci Fatih Portakal bomba bir kulis bilgisi paylaştı. Portakal, altılı masanın bakanlık dağılımını açıkladı.

İSTEDİKLERİ BAKANLIKLAR
Fatih portakal yayınında şu ifadelerle bir tablo oluşturdu:
CHP'nin istediği bakanlıklar şöyleymiş: Milli Eğitim Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı
İYİ Parti: Sağlık, Aile, İçişleri, Tarım
DEVA Partisi: Ekonomi, Adalet, Dışişleri
Gelecek Partisi: Adalet, Dışişleri, MEB
Saadet Partisi: Aile, Tarım
DP: Kültür Turizm

PAYALAŞILAMAYAN BAKANLIK
Portakal, bir bakanlığa çok talep olduğunu söyleyerek, "Hepsinin, tüm parti liderlerinin talebinin olduğu bir bakanlık var. O da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar Gündem Akşener'den 'ahmak' sözleri Gündem "Suriye'nin kuzeyinde tek hedefimiz teröristler" Gündem Altılı masada liderlerden biri aday olursa diğerleri ne olacak? Siyaset