Dört siyasi partiden Anayasa Mahkemesi ziyareti

Siyasi partilerin AYM Başkanı Kadir Özkaya ile Can Atalay ve sokak hayvanları hakkında önemli görüşmeler gerçekleştirdiği ifade edildi.

Abone ol

CHP, DEM Parti, Saadet Partisi ve Türkiye İşçi Partisi'nden temsilciler, Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Kadir Özkaya'yı ziyaret etti.

GÜNDEM MADDELERİ

Görüşmede Can Atalay ile ilgili ihlal kararı ve sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik yapacağı yasal düzenleme konuları gündeme alındı.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, AYM önünde yaptığı açıklamada, ziyareti 1,5 saat süren bir görüşme sonrası gerçekleştirdiklerini duyurdu.

Başarır, milletvekilliği düşürülen Gezi Parkı davası hükümlüsü Can Atalay konusundaki hassasiyetlerini öne çıkardıklarını belirtti ve AYM kararlarının uygulanmasının önemini vurguladı. Hukukun ve Anayasa'nın üstünlüğünü savunduklarını da ekleyerek, "Meclis'ten geçen kanunların önemine dikkat çektik. Hayvan yasasını da özellikle belirttik. Kendisi de toplumsal gereksinimleri ve bu konudaki tedbirleri dikkate alacağını belirtti," dedi.

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ VURGUSU

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, ziyaretteki gündemlerinin AYM’nin Can Atalay kararının uygulanması olduğunu dile getirerek, bu meselenin Türkiye'nin hukuk devleti olup olmayacağı ile bağlantılı olduğunu ifade etti.

Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya, AYM’nin kararlarına uyulmasının önemini dile getirerek, Özkaya ve ekibine teşekkür ettiğini söyledi.

TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, Özkaya'ya, AK Parti'nin Can Atalay ile ilgili Türkiye Cumhuriyeti Devleti Anayasası'nı askıya aldığını belirttiklerini, sahipsiz hayvanlar için önerilen yasanın iptali taleplerini ilettiklerini kaydetti.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, beraberindeki DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil ile Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanı Kadir Özkaya'yı ziyaret etti. Ziyaretin ardından Başarır, AYM önünde gazetecilere açıklamada bulundu.

TBMM Genel Kurulu Toplandı Siyaset Tuncer Bakırhan'dan Çarpıcı Değerlendirmeler Siyaset Cevdet Yılmaz, KKTC Başbakanı Üstel ile Görüştü Siyaset Yeniden Refah Partisi'nden peş peşe istifalar Siyaset