Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, PKK'lıların yaptığı eyleme tepkisiz kalan İsveç'e tepki gösterdi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Çavuşoğlu İsveç'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik yapılan çirkin provokasyon ile ilgili "Kimse İsveç'te ifade özgürlüğü var diye bizi kandırmaya çalışmasın. Irkçı ve nefret suçu içeren bir eylemdir." ifadelerini kullandı.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ortak basın toplantısı düzenledi.

Gazetecilerin Stockholm'de YPG/PKK'nın provokasyonuna ilişkin savcılığın kararına ilişkin bir sorusunu yanıtlayan Çavuşoğlu, "Savcılığın 'soruşturmaya gerek yoktur' kararı son derece absürddür." ifadesini kullandı.

Herkesin hukukun üstünlüğünün ne demek olduğunu bildiğine dikkati çeken Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Şimdi bu eylem bir kere kimler tarafından yapılıyor? Teröristler, terör propagandası ile birlikte yapılıyor. İsveç'in ahitnameye baktığınız zaman bunlarla mücadele sözü var mı? Var. İkincisi ifade özgürlüğünden bahsediyorlar. Bu saldırı, bu provokasyon ırkçı bir saldırı mı? Evet. Irkçılık içeriyor mu? Evet. Peki Irkçılık İsveç'te suç mu değil mi onun cevabını versinler. Peki nefret suçu içeriyor mu? Evet içeriyor. Peki nefret suçu işlemek İsveç'te serbest mi değil mi? Bunun cevabını versinler." dedi.

"İSVEÇ KELİME OYUNLARIYLA BİZİ OYALADIĞINI DÜŞÜNÜYORSA KENDİSİNİ ALDATIYOR"
Çavuşoğlu, kimsenin "İsveç'te ifade özgürlüğü var, dolayısıyla bu herhangi bir suç değildir" diye Türkiye'yi kandırmaya kalkışmaması uyarısında bulunarak, şöyle devam etti:

"(PKK'nın İsveç'teki provokasyonu) Bu, ırkçı ve nefret içeren, nefret suçu içeren bir eylemdir. Dolayısıyla bu, evrensel değerlere de karşıdır, uluslararası hukuka göre de suçtur. Yani, İsveç kelime oyunlarıyla bizi oyaladığını düşünüyorsa, bunda aldandığını, kendisini aldattığını bilmesini isterim. Ya teröristlerin döşediği bu mayınlara kurban olacaklar ya da herkes, hepimizin güvenliğini düşünerek imzaladığımız ahitnameyi uygulayarak ileriye doğru yürüyeceğiz. Burada da tercih İsveç'indir."

Başarır ve Türkkan'dan savunma istendi Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan İran Dışişleri Bakanı ile görüştü Gündem Kılıçdaroğlu'ndan çok sert sözler Gündem Ak Partili Dağ'dan seçim açıklaması: "2023 yılında yapılacak hiçbir seçim erken seçim değildir" Siyaset