Derya Yanık kimdir? Bakan Derya Yanık kaç yaşında, nereli?

Derya Yanık, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak görev yapıyor. Hukuk Fakültesi mezunu olan Derya Yanık hakkındaki detaylı bilgiler merak ediliyor. Peki, Derya Yanık kimdir, kaç yaşında, aslen nereli?

Abone ol

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olan Derya Yanık, 1972'de Kadirli'de dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden lisans derecesi ile mezun oldu. 2021'de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak atandı.

DERYA YANIK KİMDİR?

Derya Yanık, 30 Mayıs 1972 tarihinde Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde doğdu. İlk öğrenimini aynı ilçede, lise eğitimini ise Adana Anadolu Lisesi'nde tamamladı. 1995'te İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden lisans derecesi ile mezun oldu. 1996'da İstanbul Barosu'na bağlı olarak avukatlık stajını tamamladı.

1997 yılından beri serbest avukatlık yapan Yanık, farklı radyo programlarında hukuk programları yaptı ve çeşitli dergilerde hukuk yazıları kaleme aldı. Ağustos 2002'de oluşturulan Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul İl Yönetim Kurulunda yer aldı.

2003'te Ak Parti 1. Olağan Kongresinde bir kez daha İstanbul İl Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. Aynı yıl "Genç Siyasi Liderler Programı" kapsamında İsrail'de siyasi ve sosyal incelemelerde bulundu. Ayrıca, İstanbul İl Başkanlığı Siyasi ve Hukuki İşler Birimi Hukuk Komisyonu'nun kurucu başkanlığına getirildi.

2004 Türkiye yerel seçimleri'nde İstanbul'dan Beyoğlu Belediyesi Başkanlığına aday adayı oldu.

2004-2014 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği görevinde bulundu. 2006'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarihinde ilk kez bir kadın meclis üyesi olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yerine vekâlet etti.

24 Mart 2021'deki 7. Adalet ve Kalkınma Partisi Olağan Kongresi'nde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeliğine seçildi.

21 Nisan 2021'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 66. Türkiye Hükûmeti'nde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak atandı.

Erdoğan-Bahçeli görüşmesi 1 saat sürdü Siyaset Cumhurbaşkanı gelmeden son kontroller Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik ziyaret Siyaset Suriyelilerin geri dönüşü için... Gündem