DEM Parti'den 'CHP ile ittifak olacak mı' sorularına yanıt

CHP, yerel seçime krizlerle giderken özellikle İstanbul'da DEM Parti ile ittifak kurulup kurulmayacağı gizemini koruyor. Başak Demirtaş'ın adaylık çıkışının henüz DEM Parti'den karşılık bulmaması da ittifak denklemini güçlendirirken DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli 'işbirliği' soruları üzerine "Bütün ihtimalleri değerlendiriyoruz, güç birliğiyle kazanılabilecek yerler üzerinde bir çalışma yapıyoruz" dedi.

Abone ol
  • DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, Meclis'te gazetecilerle bir araya geldi.
  • Gündemden düşmeyen 'CHP ile ittifak' başlığı üzerine Temelli, Özgür Özel'in açıklamalarının aksine inkara koşmayarak 'işbirliği olabilir' yanıtını verdi.

'BAŞAK DEMİRTAŞ' AÇIKLAMASI

  • İlk olarak HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın "Parti uygun görürse İstanbul'dan aday olabileceği" yönündeki açıklaması hatırlatılan Temelli "Sayın Başak Demirtaş'ın adaylık için başvurması, bizi sevindirici bir şey. Biz, bu havuza herkesin başvurmasını istiyoruz, ama tabii ki değerlendirmeyi komisyonlarımız ve MYK'mız yapacaktır" diye konuştu.

'GÜÇ BİRLİĞİYLE KAZANILABİLECEK YERLER İÇİN ÇALIŞIYORUZ'

  • Bir gazetecinin, DEM Parti ve CHP'nin, İstanbul'da işbirliği yapıp yapmayacağını sorması üzerine Temelli, bütün ihtimallerin değerlendirildiğini, güç birliğiyle kazanılabilecek yerler üzerinde bir çalışma olabileceğini ve bunların kamuoyuna açıklanacağını aktardı.
Özgür Özel / Tülay Hatimoğulları

ÖZEL NE DEMİŞTİ?

  • Öte yandan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DEM Parti ile yakın bağlarının olmadığını vurgulayarak DEM Parti'ye mesafelerinin diğer partilerle aynı olduğunu dile getirdi.
  • 'DEM ile ortaklık' ifadelerine tepki gösteren Özel, partisinin grup toplantısında "DEM, DEM, DEM diyorlar; her siyasi partiyle ne kadar ilişkimiz varsa DEM'le de o kadar ilişkimiz var" ifadelerini kullandı.
Özgür Özel'den "1 bardak DEM'li çay içtik" cevabı Gündem "Bana yapılan en hafif deyimle siyasi nezaketsizlik" Siyaset Can Atalay'ın milletvekilliği düşürüldü Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Birilerinin "engellendik" edebiyatı yapmalarına bakmayın Gündem