Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan milletvekili aday adayı olmak isteyen bürokratlara izin vermedi

Her seçim öncesi milletvekilliği için istifa eden bürokratlar merakla takip edilir. 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler için milletvekili aday adayı olacak bürokrat sayısı ise diğer seçimlere göre biraz daha az kaldı. Ankara kulislerinde konuşulanlara göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletvekili aday aday olmak isteyen bürokratların istifasını onaylamadı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi nedeniyle milletvekili aday adayı olmak isteyen kamu görevlilerinin ve partililerin istifa etme süreci saat 16 Mart 17.00'de sona erdi.

İSTİFA EDEN BÜROKRAT SAYISI DÜŞÜK KALDI
Bu seçimlerde milletvekili aday adayı olmak için istifa eden bürokrat sayısı, geçtiğimiz seçimlerde milletvekili aday adayı olmak isteyen bürokrat sayısına göre düşük kaldı. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TEPKİ GÖSTERDİ
İstifaların düşük kalmasının altında yatan neden ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın izin vermemesi. 

Kulislerden yansıyan haberlere göre; özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakın olan bürokratlar milletvekilliği aday adaylığı için nabız yokladı. Ancak Erdoğan, o isimlere izin vermedi ve istifa dilekçelerini onaylamadı. 

Cevdet Yılmaz'ın acı günü Gündem Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplanıyor SEÇİM 2023 Kılıçdaroğlu: Ulusal vergi konseyi kuracağız SEÇİM 2023 Cumhurbaşkanı Erdoğan depremzedelerle buluştu Gündem