Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, fırsatçıları hedef aldı: Türkiye gemisini delmeye çalışan haramzadelerdir, ahlaksızlardır namussuzlar

Yılın son Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, marketleri hedef aldı. Fırsatçılık yapan kişilere yönelik denetimlerin sıkılaşacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu fırsatçılar, günü birlik yüksek kazanç uğruna kendilerinin de içinde bulunduğu Türkiye gemisini delmeye çalışan haramzadelerdır, ahlaksızlardır namussuzlar" dedi.

Abone ol

2022 yılının son Kabine toplantısı sonrası kamera karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yıl sonu değerlendirmesi yaptı. Erdoğan marketlerdeki fahiş fiyat artışını işaret ederek hükümet olarak fırsatçılarla mücadeleye devam edeceklerini vurguladı. 

"ORTA VE UZUN VADEDE KAYBEDECEKLER"
Cumhurbaşkanı Erdoğan yapılan zamlarla gündeme gelen marketlerin asıl amaçlarının haksız ve fazla kazanç olduğunu belirterek, "Ülkemizin tüm potansiyelini sonuna kadar kullanıyoruz. Küresel krizin etkilerine bağlı fiyat artışlarının tüm kesimlerin kayıpları telafi edip, üstüne çıkana kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Girdi maliyetlerin artışların üstünde yapan fırsatçılık yapanlara asla müsaade etmeyeceğiz. Bu hukuki olduğu kadar ahlaki zeminde de yürütülmek durumundadır. Mal ve hizmetlerin üzerinde çok artışlar yapılması, kısa vadede kazandırıyor gibi gözükse de orta ve uzun vadede kaybettirecek yaklaşımdır" dedi.

"HARAMZADELER, AHLAKSIZLAR"
Ağır sözler sarf eden Erdoğan şu şekilde konuştu:

"Bu fırsatçılar, günü birlik yüksek kazanç uğruna kendilerinin de içinde bulunduğu Türkiye gemisini delmeye çalışan haramzadelerdir, ahlaksızlardır namussuzlardır. Milletimizden gerekirse mal ve hizmet ihtiyaçlarını alternatif kanallara yönelterek hak ettikleri dersi vermelerini bekliyoruz."

'Yılbaşından önce tamamlamayı planlıyoruz' Siyaset Müjde Filyos'ta mı gizli? Gündem Erdoğan'a çağrı: İstanbul’da seçimi yenileyelim Siyaset "Terörü besleyen terörle yüz yüze geldi" Gündem