'CHP'nin logosu değişecek' iddialarına partiden yanıt geldi!

CHP, partinin bayrağı ve logosunda değişiklik yapılacağına dair iddiaları yalanladı ve herhangi bir değişikliğin söz konusu olmadığını duyurdu.

Abone ol
  • Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, CHP'nin simgesinde yer alan altı oktaki renklerin değiştirileceğine dair çıkan iddialara açıklık getirdi.
  • Yücel, partinin simgesinde ve bayrağında herhangi bir değişiklik yapılmayacağını duyurdu.

"PARTİLERİN TEMEL İLKELERİNİ TEMSİL EDİYOR"

  • Yücel, CHP'nin altı ok simgesinin partinin temel ilkelerini temsil ettiğini belirterek, "Altı ok, Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Halkçılık, Devletçilik, Laiklik ve Devrimcilik olmak üzere partimizin değerlerini ifade etmektedir. Partimizin bayrağı ise kırmızı zemin üzerine beyaz altı oklu olarak tasarlanmıştır." dedi.
  • Yücel'in açıklamaları şöyle:
Çevreciliği temsil eden yeşil ve kadın-erkek eşitliğini simgeleyen mor renk, devletçilik anlayışımızla sembolize edilmek amacıyla ifade edilmiştir. Dolayısıyla, partimizin simgesi ve bayrağı ile ilgili herhangi bir değişiklik söz konusu değildir. Türkiye'ye her alanda kadın-erkek eşitliğini ve çevreye duyarlı politikaları getirecek olan Cumhuriyet Halk Partisidir. Dün gerçekleştirilen Kadın Kolları Kurultayı'nda Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'in herkesin anlayacağı bir dil kullanarak sarf ettiği ifadeler, bazı kesimlerce yanlış anlaşılmış olabileceğinden bu açıklamayı yapmak gerekmiştir.
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı belli oldu Siyaset CHP'de olağanüstü kurultay kararı Siyaset Adil Karaismailoğlu: Keşke olmasaydı Siyaset Dokunulmazlığının kaldırılmasını isteyen Süleyman Soylu: Namusumuzu yolda bulmadık Siyaset