CHP'li Tanju Özcan ile Barış Yarkadaş canlı yayında birbirine girdi!

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilmesinin ardından, CHP Genel Merkezi'ne değişim yürüyüşünde bulundu. Özcan daha sonra Kemal Kılıçdaroğlu'na ait olduğunu iddia ettiği bir ses kaydını sosyal medya hesabında paylaştı. Özcan bu akşam katıldığı canlı yayında CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş ile hararetli bir tartışmaya girdi.

Abone ol

14-28 Mayıs tarihlerinde gerçekleşen seçimlerde ağır yenilgi alan CHP'de hareketli günler yaşanmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısında aldığı 12'nci mağlubiyet sonrası istifa ve değişim çağrılarının hedefi haline gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'koltuğu bırakmıyorum' mesajı vererek 'değişim' çağrılarına kulak tıkadı.

Bolu Belediye Başkanı CHP'li Tanju Özcan, Kılıçdaroğlu'na yönelik 'istifa' çağrıları sonrasında partisinden kesin ihraç talebiyle parti disiplinine sevk edildi. Özcan karar sonrasında Bolu'dan Ankara'ya 'adalet' ve 'değişim' yürüyüşü yaparak CHP Genel Merkezi önünde Kılıçdaroğlu'nu protesto etti.

Özcan, CHP Genel Merkezi önüne koltuk fırlatarak, "Koltuk meraklısı Bay Kemal'i göndermenin zamanı geldi. Sen madem bu kadar çok koltuk seviyorsun. Bak koltuk sevdalısı Kemal Kılıçdaroğlu, ben sana koltuk getirdim. Şimdi in o koltuktan al bu koltuğu git evinde otur, torunlarını sev" dedi.


ÖZCAN İLE YARKADAŞ ARASINDA TANSİYON YÜKSELDİ

Söz konusu gelişmelere ilişkin katıldığı TV 100 canlı yayınında değerlendirmelerde bulunan Özcan, CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş ile hararetli bir tartışmaya girdi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan yayınladığı kaset ile ilgili olarak "İl başkanlığı toplantıları, Parti Meclisi toplantıları Genel Merkez tarafından kayda alınıyor. Bu kayıtlar kısmen sızdırılıyor kısmen sızdırılmıyor. Ama benimle ilgili olduğu ve ifadeler çok çirkin olduğu için ben bunu yayınlamayı uygun buldum" dedi.

Özcan'ın sözleri üzerine CHP'nin eski milletvekili Barış Yarkadaş araya girerek "Genel Başkanın ifadelerinde ne çirkinlik var? Ne var? Olayı atın dedim atmadılar diyor. Burası genel başkanın çiftliği olsaydı. Atın dediğinde Yüksek Disiplin Kurulu atsaydı ben o zaman derdim ki Genel Başkanın çiftliği. Sen Kılıçdaroğlu'na dikdatör diyorsun ama Yüksek Disiplin Kurulu'ndan karar çıkarttıramadığını tamamen etik dışı olan ve suç olan bir ses kaydı yayınlayarak hem genel başkanın bilerek ya da bilmeyerek aklıyorsunuz. Ne yazık ki Türkiye'de bu kaset siyasetini devam ettiren bir ismi olarak karşımıza çıkıyorsunuz. Ben senin yerinde olsaydım. Bana ses kaydını birisi yollasaydı ben o ses kaydını silerdim. Siz genel merkezde koltuk fırlattınız. Atatürk'ün koltuğunu attınız. Olur mu öyle şey? Yaptığını hiç doğru bulmuyorum. Kaset yayınlamanı da koltuk fırlatmanı da doğru bulmuyorum." ifadelerini kullandı.


"KILIÇDAROĞLU'NUN KAFASINA KART ATTIN"

Geçtiğimiz günlerde istifa etmesi yönünde çağrı yaptığı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevi bırakması için genel merkez önüne sandalye fırlatan Özcan, Yarkadaş'ın da CHP liderine karşı benzer bir eylemde bulunduğunu öne sürdü. Özcan'ın "Yarkadaş yakasındaki kartı fırlatmıştı Kılıçdaroğlu'na isabet etmişti." iddiası sonrası çıldıran Yarkadaş, "Yalan söylüyorsun. Genel başkana karşı senin yaptığın gibi bir şeyi yapmam. Atatürk'ün koltuğunda oturan kimseye böyle bir saygısızlık yapmam." diyerek kendisini savundu.

"KARTI KILIÇDAROĞLU'NUN KAFASINA ÇOK GÜZEL ATTINIZ"

Özcan tartışma sırasında şunları söyledi:
"Barış Bey tüzük kurultayından bahsetti. Antidemokratik kurultayda Engin Özkoç kurultay divan başkanına küfrettiği için Yarkadaş yakasındaki kartı fırlatmıştı, o da Kılıçdaroğlu'na isabet etmişti. Attığın kart genel başkana isabet etti. Döndü kafama nereden geldi dedi. Salonda 1300 tane delege vardı. Barış Bey bana karşı çok dolmuş. Güzel attınız. Alkışlandık biz de. Ben yok muydum orada?"

Yarkadaş ise kendisini şu sözlerle savundu:
"Öyle bir şey yok. Kartı attım ama genel başkana gitmedi, bu da yalan. Yanımda 900 tane delege vardı. Yanlış saydılar oyları o nedenle attım. 15 metre fark vardı aramda. Ben genel başkana saygısızlık yapmadım. Genel başkana karşı senin yaptığın gibi bir şeyi yapmam. Atatürk'ün koltuğunda oturan kimseye böyle bir saygısızlık yapmam."

CHP'de yeni savaş Siyaset Kemal Kılıçdaroğlu'nun kaybetmesini hayra yordu! Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu Siyaset Kılıçdaroğlu'nun ses kaydı sızdırıldı Gündem