İmamoğlu balıkçıda HDP'lilerle görüştü

Altılı masanın cumhurbaşkanı adayı henüz belli değil. Bir yandan Kemal Kılıçdaroğlu diğer yandan da Ekrem İmamoğlu cumhurbaşkanı adaylığını istiyor. İmamoğlu da adaylık için çalışmalarına devam ediyor. Milliyet yazarı Zafer Şahin'in aktardığına göre İmamoğlu, Yeşilköy'de bir balıkçıda HDP'liler görüştü ve destek istedi. Öte yandan Demirtaş ise İBB Başkanı'nın adaylığına karşı çıkıyor.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan. Altılı masanın adayı ise henüz belli değil. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, açıklamalarıyla adaylığı çok istediğini belli ediyor. Diğer yandan da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun adı da seçildiği günden bu yana cumurbaşkanlığı adaylığı için geçiyor. 

BOMBA KULİS: İMAMOĞLU HDP'LİLERLE GÖRÜŞTÜ
Tüm bu gelişmelerin ışığında Milliyet yazarı Zafer Şahin, bomba bir kulis bilgisi yazdı. Şahin, İmamoğlu'nun İngiltere Büyükelçisi Dominick Chilcott ile Balıkçı Kahraman'da yaptığı görüşmeye atıfta bulunarak "İkinci balıkçı vakası" başlığıyla bilgileri köşesine taşıdı. 

"BENİMLE İLGİLİ OLUMSUZ KONUŞMAYIN"
Şahin'in köşesinde şu ifadeleri kullandı "Kulis bilgisine göre, HDP’lilere 'Aralık ayında ibre bana dönecek. Siz bu süreçte sadece kim aday olursa destek vermeyeceğinizi açıklayın. (Mansur Yavaş ile olmaz vurgusu.) Benimle ilgili olumsuz konuşmayın. Kemal Bey ya da benim aday olmam durumunda destekleyeceğinizi ilan etmeniz yeter. Gerisini bana bırakın. Ben Genel Başkanı ikna ederim' diyor."

"İMAMOĞLU GÜVENİLMEZ"
Ancak, bu görüşme sonrası en büyük engel ise Selahattin Demirtaş'ın İmamoğlu hakkındaki düşünceleri. Çünkü cezaevinde olan Demirtaş, İmamoğlu'nu güvenilmez buluyor. Selahattin Demirtaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için de "Kılıçdaroğlu, ülkenin tüm temel ve tartışmalı sorunlarına ilişkin görüşlerini açıklamış durumda ve farklı toplumsal kesimlerde önemli desteği olduğu görülüyor" ifadelerini kullanmıştı. 

Nazım Hikmet'in şiiri ile yanıt verdi Siyaset El sıkıştığı kişi bakın kim çıktı Siyaset "En kapsamlı düzenleme olacak" Siyaset Altılı masayı işaret etti Siyaset