CHP'li Bülent Kerimoğlu'ndan Ekrem İmamoğlu itirafı: Senin yüzünden sokağa çıkamıyorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı 'değişim' hareketi başlatan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, belediye başkanları toplantısında Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile tartışma yaşadığı ortaya çıkmıştı. İkili arasındaki gerilim sıcaklığını korurken Kerimoğlu'ndan İmamoğlu sert sözler geldi. Kerimoğlu, "4 yıldır düzenlemeyi bitiremediğin için ben sokağa çıkamıyorum" dedi.

Abone ol

14-28 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen seçimlerden hezimetle ayrılan CHP'de hareketli günler yaşanıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifasını isteyen ve bu doğrultuda gizli toplantılar yaptığı video kaydı ile ortaya çıkan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, hafta sonu partisinin belediye başkanları toplantısına katıldı.

CHP Genel Merkezi'nde yapılan bu toplantıda İmamoğlu ile Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu arasında yaşanan tartışma gündeme bomba gibi düştü.

"BAKIRKÖY'DE SOKAĞA ÇIKAMIYORSUN"

Kerimoğlu, "Sizi koltuğa genel başkanımız oturttu. Siz seçimi tek başınıza kazanmadınız. Zoom toplantısı yapmak ahlaksızlıktır. Seçim kampanyasında 'ben cumhurbaşkanı adayı değilim' demeyenler suçludur. Önseçim yapılmasını istiyorum. Eğer önseçim yapılırsa İBB Başkanlığına adayım." sözleriyle İmamoğlu'na yüklendi.


İmamoğlu ise "Böyle bir üslup olmaz. Bana hitaben konuşamazsın. En az dört kez hakaret ettin. Aynen iade ediyorum. Ahlaksız, sensin! Bakırköy’de sokakta gezemiyorsun. Gelmiş burada konuşuyorsun." şeklinde yanıt verdi.

EKREM BEY PR'DA REKLAMDA OLDUKÇA BAŞARILI

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, İmamoğlu ile arasında yaşananları katıldığı TV 100 canlı yayınında açıkladı.

Halk TV eski Genel Müdürü Şaban Sevinç'in "İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu başarılı buluyor musunuz?" sorusuna yanıt veren Kerimoğlu, "Başarılı olduğuna inanıyoruz ama şu iddiamızdan da geri adım atmıyoruz. Biz çok daha iyisini İstanbul'un sorunlarından öte başka sorunlara ilgi göstermeden sadece İstanbul'un sorunlarını çözme konusunda 7/24 bütün enerjimizle çözeceğimize inancımızla belediye başkanlığına adayız. İmamoğlu genel olarak başarılı denebilir. Ekrem Bey reklam, tanıtım, lansman, PR, toplantılar yapma konusunda oldukça başarılı, yabancı dil hakimiyeti de var. " diye konuştu.

SENİN YÜZÜNDEN SOKAĞA ÇIKAMIYORUM

Kerimoğlu, İmamoğlu ile tartışmasına ilişkin çok çarpıcı ifadeler kullandı. İmamoğlu'nun kendisine "Kürsüye davet edilirken İmamoğlu ‘En son ben konuşacaktım, benden sonra konuşmacı olmayacaktı. Bakırköy’de sokağa çıkacak yüzü olmayanlara neden söz veriyorsunuz?’ şeklinde sözler söylediğini açıklarken neden sokağa çıkamadığı şu sözlerle anlattı:

Bakırköy'de sokağa büyük bir gururla çıkıyorum. Bazen sokakta eleştiri oluyor mu evet oluyor. Siyasetçiye eleştiri olmaması gibi bir şey olabilir mi asla! Ama en çok hangi konularda eleştiri alıyorum söyleyim sokağa niye çıkamadığımı. Örneğin Bakırköy'ün en önemli caddesi olan İstanbul caddesi. Büyükşehir Belediye yetkililerinin sorumluluk alanları meydanlardır, ana halterlerdir, bulvarlardır ve caddelerdir. Ben sokağa çıkmakta zorlanıyorsam 4 yıldır İstanbul caddesinin devam eden düzenlemesi ve yaratılan trafik kaosundan dolayı sokağa çıkamıyorum. Bu konuda çok ağır eleştiri var. Kaldı ki bu hizmete başlarken kendilerine de ifade etmiştim. Bu düzenleme zora sokacaksa bat çık yapalım demiştim. Böylelikle büyük meydan kazanırız ve trafik sorununu çözeriz demiştim. İncirli caddesi yine büyük caddelerden bir tanesi. Önceden 2 gidiş 2 gelişi olan caddeydi eskiden hiç bir trafik sorunu yaşanmazdı şimdi sadece gidiş caddesi oldu. Bütün Bakırköylüler bilir ama ne yazık ki orada yaşanan trafik sorunundan dolayı esnaf ve vatandaş muzdarip ve beni ilçe belediye başkanı olarak sorumlu görüyor ben bu yüzden çıkamıyorum. Kimsenin arkasından konuşmam. 2014'te belediye başkanı oldum 2019'a kadar rahmetle anıyorum Kadir Topbaş'ı çok eleştirdim. İstanbul'un en büyük meydanlarından olan Bakırköy Özgürlük meydanını yapmadıkları konusunda eleştirdim. 2019'da Sayın İmamoğlu göreve geldi. Bir proje yarışması açtı. Yarışma bitti o günden bugüne değişen hiçbir şey yok. Yeni başladıkları bir taş değiştirme var. 4,5 yıl geçti yeni başladı. Bundan dolayı eleştiri alıyorum. Sıcaklar geldi zor günler yaşıyoruz maalesef sivrisinek çok fazla. İlaçlama ve haşere ile mücadele Büyükşehirlerin yetki ve sorumluluğudur. Mart, nisan ayında larva ile mücadele edilmesi gerekirken yapılmadığı için bugün Bakırköy'de vatandaşlarımız sivrisinekten çok muzdarip bununla ilgili eleştiri geliyor bunun yüzünden sokağa çıkmakta zorlanıyorum. Sokağa neden çıkamadığımın en önemlisi Bakırköy Türkiye'de deprem gerçeğini yaşayan ve yaşayabilecek olan ilçe. Uzmanlar Bakırköy'ün bir depremde muzdarip olacağını söylüyorlar. Bir an önce de kentsel yenileşmenin yapılması gerektiğini ifade ediyorlar. Çok da haklılar çünkü Bakırköy İstanbul'un en köklü ve eski ilçesi. Ortalama bina yaşı 52. Biz bu konuda defalarca planlamalar yaptık. 5 yıl önce büyükşehir belediye başkanımızı Bakırköy'de tanıtırken inşallah seçimi kazanacağız ve kentsel dönüşüm sorununu birlikte çözeceğiz dedik. Ve aradan zaman diliminde bunları çözemediğimiz için de ben sokağa çıkamıyorum. Çok haklı.

İBB adaylığına da göz kırpan Kerimoğlu, "Partimizde gerek milletvekilliği, Belediye Başkanlığı, PM üyeliğinin dile getirilmesi çok olağan bir olaydır. Şu anda kongre sürecindeyiz, önümüzdeki günlerde Kurultay olacak. Tüzük değiştiğinde, üyeye dönük bir ön seçim söz konusu olduğunda, İBB başkanlığı için yapılacak bir ön seçimde aday olmak istediğimi ifade ettim." dedi.

Halk TV CHP'li belediyeleri haraca bağlamış! Siyaset MHP'nin yerel seçim hazırlık süreci başladı Siyaset 'Stüdyoda namaz' hakkında ilk açıklama Siyaset İmamoğlu parti kuracak mı? Siyaset