CHP'de yerel seçim çatlağı! Namus ve şeref sözü veren Özgür Özel'i yerden yere vurdular

31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimler kısa bir süre kala CHP'de taşlar yerinden oynadı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in "namus ve şeref sözü" verdiği "ön seçim" vaadi havada kalınca partililerden tepki yükseldi. Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde CHP'de Murat Gerenli'nin aday olduğunun açıklanmasıyla belediye başkan aday adaylarından Serap Ürün, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e sert tepki gösterdi. 

Abone ol
  • 31 Mart yerel seçimleri için adayların açıklandığı bu süreçte CHP'de büyük krizler yaşanıyor. Parti kurultayında genel başkan seçilmeden önce "ön seçim" sözü veren Özgür Özel'in verdiği sözde durmaması tepkilere neden oldu.

"NAMUS VE ŞEREF SÖZÜ" VERMİŞTİ

  • Özgür Özel, genel başkan seçildiği 4 Kasım 2023'teki 38. Olağan Kurultay'da "Hepinize namus ve şeref sözü; ön seçimin teminatı bir genel başkan olacağım" demişti. Özgür Özel'in namus ve şeref sözü verdiği "ön seçim" sadece 35 seçim bölgesi ile sınırlandırıldı.

ÖN SEÇİM YAPILMAYINCA TANSİYON YÜKSELDİ

  • Ön seçim yerine CHP Genel Merkezi tarafından yapılan atama ile adayın belirlendiği Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesindeki CHP İlçe Başkanlığı toplantısında tansiyon yükseldi.

ÖZGÜR ÖZEL'E TEPKİ GÖSTERDİ

  • CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığının haftalık toplantısında belediye başkan adayı olarak belirlenen Murat Gerenli, adaylığını açıklamak için kürsüye çıktı. Gerenli'nin konuşması sonrasında söz hakkı isteyenler kürsüye çıktığı sırada belediye başkan aday adaylarından Serap Ürün, Özgür Özel'in sözlerini hatırlatarak "demokrasi" çağrısı yapınca İl Başkanı Bora Terzi ve Murat Gerenli'yi destekleyen üyelerden tepki aldı.

"LÜLEBURGAZ'DA SANDIĞA GİDİLMEDİ"

  • Lüleburgaz'da ön seçim yapılmadığı vurgulayan Serap Ürün, "Genel merkezimizin aldığı kararı onaylamadığım için burada bulunuyorum. Özgür Özel değişim ve yenilikçi bir anlayışla geldiklerini söyledi hepimiz kendisini destekledik. Özgür Özel 'sandık kırmızı çizgimizdir' dedi. Ama bu Lüleburgaz halkının taleplerinin de bu yönde olmasına rağmen sandığa gidilmedi." ifadelerini kullandı.
  • Tansiyonun yükseldiği toplantıda yaşanan bağrışmalar üzerine basın mensupları dışarı çıkartılarak, toplantı basına kapalı devam etti.
Yeniden aday gösterilmeyen Yılmaz Büyükerşen CHP'yi anlattı Gündem AK Parti'nin tanıtım toplantısının tarihi belli oldu Gündem İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu temel atma törenine katıldı Gündem CHP’den ortak bildiri kararı: Onlarla aynı A4 kağıdında buluşmayacağız Gündem