CHP'de liste krizi! Değişim kavgasından YSK'ya başvuruyu unuttular

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 31 Mart 2024'teki yerel seçimlere hazırlanırken parti içinde yeni bir kriz çıktı. Partiler seçim öncesi YSK'ya seçmen listesi için başvuru yapıyor. Ancak değişim rüzgarına kapılan CHP bu başvuruyu yapmadı. Yerel seçim öncesi partiye henüz listenin ulaşmaması gerginliğe yol açtı.

Abone ol

14 ve 28 Mayıs'taki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden hezimetle ayrılan CHP'de gözler 31 Mart 2024'teki yerel seçim ve kurultaya çevrildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısına en büyük rakip olarak Özgür Özel çıktı.

DEĞİŞİM RÜZGARINDAKİ CHP'DE LİSTE KRİZİ

Partiler Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası yerel seçimlere hazırlanırken YSK'ya seçmen listeleri için resmi başvurularını yapıyor. Fakat, 'Değişim' çağrıları eşliğinde devam eden kongrelerine odaklanan
CHP, YSK'ya seçmen listeleri için başvurusunu geç yaptı. Listeler henüz partiye ulaşmadı.

28 Mayıs Genel Seçimleri’nden mağlup ayrılan ana muhalefet partisinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu öncülüğünde başlayan ‘Değişim’ süreci tartışmalı şekilde sürerken parti, Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlere hazırlanıyor.

Seçimlere hazırlığın ilk aşaması olan YSK’dan talep edilmesi gereken ‘Seçmen Listeleri’nde ise CHP’de kriz yaşanıyor. 26 Eylül’de yapılan Parti Meclisi toplantısında, Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Devrim Barış Çelik’in seçmen listelerini YSK’dan geç talep ettiği, bu nedenle partinin elinde Mayıs ayından bu yana güncellenen, YSK’da bulunan resmi listenin bulunmadığı ortaya çıktı.

10Haber'in haberine göre CHP, YSK’dan en son seçmen listesini 26 Mayıs’ta istedi. Yeni listelerin istenmesi için son tarih ise 1 Ekim olarak açıklandı.

BÜTÇE NEREYE KULLANILDI? SKADAL İDDİA

CHP yönetiminin listeleri YSK’dan istemediği ise Parti Meclis’inde Ak Parti’nin seçmen kaydırdığı üzerine konuşulurken ortaya çıktı.

Öte yandan kaynaklar, 14 Mayıs öncesi yöneticilerin YSK listelerini hatırlattığı iddia ederken güncel görevdeki Devrim Barış Çelik’in sorulara yanıt veremediğini söyledi.

Listelerin olmaması ya da eksik olması nedeniyle ilçe başkanları, seçim çalışması yapamadıkları konusunda partiyi uyardı.

Parti meclisinde konuşulan kritik konulardan biri de partinin ikametgah kayıtlarıyla ilgili seçmenlerini bilgilendirme süreciyle ilgiliydi.

Toplantıya katılan kaynaklara göre CHP’nin bilgilendirme süreciyle alakalı bütçesi, kongrelerle ilgili sosyal medya kampanyalarına ve yüksek takipçili sosyal medya hesaplarına aktarıldı.

DEVA Partisi'nden AK Parti logolu Spotify hesabı için açıklama Siyaset Özdağ'dan Akşener hakkında flaş iddia Siyaset Ağıralioğlu'ndan Öztrak'a: Yenildikçe zekası açılıyor Siyaset CHP genel başkan adayı İmam Hatip okullarını ve Kur'an kurslarını hedef aldı Siyaset