CHP lideri Özel'den MHP lideri Bahçeli'ye tepki: Terör yuvası dediler, sonra da el sıkıştılar

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin DEM Parti ile tokalaşmasının ardından CHP lideri Özel, "Terör yuvası dediler, sonra da el sıkıştılar" dedi. Normalleşme süreciyle alakalı "Normalleşmenin mimarı biziz" sözlerini kullanan CHP lideri, adaylıkla ilgili ise "Hiçbir hevesim yoktur" sözleriyle konuştu.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya'da bir dizi ziyaret gerçekleştirecek. İlk programını CHP Antalya İl Başkanlığında düzenleyen Özgür Özel, İl Başkanı Nail Kamacı ve partililerle bir araya geldi. Ardından Antalya Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden Özel, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek eşliğinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"NETANYAHU'NUN ALNINI KARIŞLARIZ"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “İsrail'in bir sonraki hedefi Türkiye” açıklamasını değerlendirdi. Özel, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne böyle açıktan bir tehdidi Cumhurbaşkanı dillendiriyorsa, bunu bütün somut gerekçeleri ile Milletin Meclisi'nde açıklaması lazım. Toplantının, Erdoğan'ın da mutlaka TBMM'de bulunduğu ve bakanların yanıtlayamadığı konularda da soruları yanıtlayacağı şekilde yapılması son derece önemlidir" şeklinde konuştu

Birliğin ve beraberliğinin teminatının CHP olduğunu kaydeden Başkan Özgür Özel, “Bütün muhaliflere düşman hukuku uygulayanlar şimdi 'İsrail saldıracak, birlik beraberlik zamanı' diyor. Bu ülkede her zaman birlik beraberlik zamanı. Bir savaş olduğunda bu ülkeyi savunmayı dedelerimiz gibi Çanakkale'de Conk Bayırı'nda Anadolu'nun dört bir karışında kefensiz yatanların torunları burada. Tehlike büyükse önce bu milletin her bir ferdiyle kucaklaşılacak. Bu ülkenin dört bir tarafıyla helalleşilecek. Bir İsrail tehlikesini ortaya koyup, toplanın arkama geçin devri geride kaldı. Bu ülke için İsrail kim cürmü kadar yer yakar, eğer ki bu ülkede birlik beraberlik olacaksak; bu ülkeyi Samsun'dan yola çıkıp, Sivas'tan başlayıp bu ülkeyi kurtarana kadar nefes almadan koşturan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu parti buradadır. Canıyla, bütün iradesiyle ortada. İsrail meselesini varsa tehdit bilmek istiyoruz, İsrail'in gücü Türkiye'ye yetmez. Netanyahu'nun alnını karışlarız ama bu sorunla Türkiye'nin gerçek sorunlarının üstünü örttürmeyiz” dedi.

'TERÖR YUVASI' DEDİLER, EL SIKIŞTILAR

Devlet Bahçeli'nin DEM Parti ile tokalaşmasını olumlu bulan Özel, "Düne kadar bize bu yüzden demedikleri hakaret kalmıyordu" hatırlatması yaptı.

"Sıkışınca 'tehlike büyük arkamıza dizilin'... Bize geçmişte DEM'leniyor diyenler, sadece HDP vekilleriyle el sıkıştık diye terör örgütleriyle el ele kol kola diyenler bugün gittiler, Devlet Bahçeli için söylüyorum, 'kapatılsın' dediği partiye, 'milletvekilleri içeri atılsın' dediği partiye, eş genel başkanını içeriye attırdığı, 'çıkmasın' dediği partiye, 'hazine yardımı vermeyin' dediği partiye, 'terör yuvası' dediği partiye gittiler el sıkıştılar. Düne kadar bize bu yüzden demedikleri hakaret kalmıyordu. Ben Devlet Bey kadar hararetle el sıkışıp büyük bir memnuniyetle kucaklaşmayı geçmişte yapmadım."

'ADAYLIK İÇİN HİÇBİR TALEBİM YOKTUR'

Adaylık için bir talebi olmadığından bahseden Özel, "Erken seçim' diye meydanlar inliyor. Bu şartlar altında Erdoğan'ın '5 yılı tamamlayacağım' inadı beyhudedir. Önümüzdeki sene en geç kasım ayında, desin ki '2025 Mart'ta seçim yapalım', ben dünden razıyım. Bugünden hazırım, koşa koşa sandıktayım, partim de iktidarda. Biz bir erken seçim istiyoruz.

Kişisel olarak hiçbir adaylığım, hiçbir hevesim, kendime dair hiçbir talebim yoktur. Talebim milletime, ülkeme dairdir. Hedefim CHP'yi iktidar yapmaktır." şeklinde konuştu

AK Partili isimden "ayağa kalkma" açıklaması Siyaset Özgür Özel: İktidar olmazsam istifa ederim Gündem İYİ Parti'de deprem! Siyaset Dört siyasi partiden ziyaret Siyaset