CHP İstanbul İl Kongresi | İmamoğlu'nun sözleri 'Halkın umudu Kılıçdaroğlu' sloganlarıyla kesildi

Son Dakika: Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı ve 196 kurultay delegesinin belirleneceği  38. Olağan İstanbul İl Kongresi'nde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 50 dakika kadar kürsüde kaldı. İmamoğlu'nun sözleri "Halkın umudu Kılıçdaroğlu" sloganlarıyla kesildi. Kongrede son kez partililere seslenmek için kürsüye çıkan Canan Kaftancıoğlu da yuhalandı.

Abone ol

CHP İstanbul İl Başkanı ve 196 kurultay delegesinin belirleneceği 38. Olağan İstanbul İl Kongresi, Haliç Kongre Merkezi'nde başladı.

Kongrede konuşmak için kürsüye gelen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 50 dakika boyunca partililere seslendi.

SLOGANLARLA KÜRSÜYE ÇIKTI

Salondakilerin "Her şey çok güzel olacak" sloganlarıyla konuşmasına başlayan İmamoğlu, iki adaya da başarı dileklerini sundu.

'HALKIN UMUDU KILIÇDAROĞLU'

"2019 seçimleri, Türkiye demokratlarının ortak başarısıdır" diyen İmamoğlu, CHP'nin devletin ya da piyasanın değil, halkın partisi olduğuna vurgu yaptı. Bu sırada salondaki partililer 'Halkın umudu Kılıçdaroğlu' sloganları attı.

"BU ZOR DURUMLARDAN BİR AN ÖNCE KURTULMAK ZORUNDAYIZ"

İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Parti olarak elbetteki konuşmamız gerekenler var. Pek çok vatandaşımızın uzunca süredir iktidar olma ve ülkeyi yönetme hevesinden kararlılığından ne yazık ki buna karşılık veremeyen bir parti olarak görülüyoruz. Her birimiz kurucu genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün her şartta mücadele eden hedefe ulaşmak için sürekli yeni yollar arayan icracı projeci ve tutkulu vatan sevgisini aynı yoğunlukta taşımak aynı enerjiyi sergilemek  zorundayız. Bu ülkenin geleceği be bu aziz halkın refahı için içine düştüğümüz bu zor durumlardan bir an önce kurtulmak zorundayız. 

"PARTİ İÇİNDE DÜŞMANLAR VARMIŞ GİBİ DAVRANMANIN YERİ YOK"

Birileri tabii ki birtakım hususlara, muhalefete karşı duruşlar gösterecektir bunlar önemli değil. Bakınız temel değerlerimizi ve en önemli ilkelerimiz savunmak zorundayız. Parti yönetimine olan eleştirileri bir saldırı olarak yorumlamanın asla doğru olmadığını düşünüyorum. Parti içi demokrasiyi bir bölünme ve parçalanma riski olarak göstermenin asla doğru olmadığını düşünüyorum. Parti içinde sanki ötekiler veya düşmanlar varmış gibi davranmanın ve propagandanın yeri asla yoktur partimizde."

CHP İL BAŞKANI KAFTANCIOĞLU KONGREDE YUHALANDI

Kongrede ilk söz alan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise solandaki bir grup tarafından yuhalandı. Kaftancıoğlu, salondan yükselen seslere alkışla karşılık verdi.

Konuşmasına "Yaklaşık 6 yıldır sürdürdüğüm il başkanı olarak bu kürsüden son kez sesleneceğim size ve son kez karşınızdayım" sözleriyle başlayan Kaftancıoğlu, "İstanbul il örgütünün kongresi başlıyor. İstanbul örgütü olarak nasıl bir örgüt var, fikri var, adaylarımız var? Adaylar arasında kıymetli bir yarış var ve İstanbul örgütü sadece ve sadece kongre zamanlarında değil, İstanbul örgütü özgür, özgün ve hür iradesiyle bugün demokratik yarışını gerçekleştirecek" ifadelerini kullandı.

ÖZGÜR ÇELİK VE CEMAL CANPOLAT YARIŞACAK

Kongrede, CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik ve eski CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat,  İl Başkanlığı için yarışacak.

Kulislerde, eski CHP İl Başkanı Cemal Canpolat'ın genel merkezin adayı olduğu yorumları yapılıyor.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Canan Kaftancıoğlu'ndan boşalan koltuğa Cemal Canpolat'ın geçmesini istediği; 'değişim' rüzgarı başlatan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun megakentte Özgür Çelik ile çalışmak istediği konuşuluyor.

CHP'nin yeni İstanbul İl Başkanı belli oldu Siyaset İYİ Parti'de kritik istifa Siyaset Teşkilatlara yerel seçim talimatı Gündem Cumhurbaşkanı'ndan İsrail açıklaması Gündem