CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuştu: Cumhurbaşkanı adayı ne zaman açıklanacak?

14 Mayıs'ta yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 6'lı masadan henüz bir adayın çıkarılmaması gündem olurken yapılan açıklamalarda 2 Mart Perşembe günü seçimler için belirlenen adayın duyurulacağı konuşulmuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuya dair açıklamalarda bulunarak adayın 2 Mart Perşembe günü yapılacak olan toplantıda açıklanmayacağını söyledi. İşte ayrıntılar...

Abone ol

Son dönem siyasi kulislerde Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanlığı seçimlerine çıkaracağı adayın 2 Mart Perşembe günü yapılacak olan toplantıda karara bağlanacağına ilişkin açıklamalara dikkat çekilirken, yarınki toplantıda adayın açıklanıp açıklanmayacağı Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na soruldu.

Habertürk Gazetesi'nden Muharrem Sarıkaya'ya konuşan, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2 Mart Perşembe günü aday ismin gündeme gelip gelmeyeceğini söyledi.

Adayın açıklanmasının 6'lı masanın ortak kararıyla gerçekleştirileceğini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, Perşembe günü gerçekleştirecekleri toplantıda bu ismin açıklanmayacağını söyleyerek sözlerine şu şekilde devam etti:

“Nasıl ki Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem metnini liderler olarak belirledik ama açıklaması için bir tarih verdik. Anayasa metni ile ilgili olarak da benzer bir yol izledik. Burada da benzer bir durum olur. Adayı belirleriz ve açıklamak için de ileri bir tarih belirleriz...”

Kılıçdaroğlu, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Yarın yapılacak Millet İttifakı Liderler Zirvesi’nden bir aday isminin açıklanacağını sanmıyorum” 

Adaylık öncesi bir kulis daha: Kılıçdaroğlu, Davutoğlu ile görüştü Siyaset TBMM'de AK Parti ile HDP'li vekiller arasında tartışma Siyaset İYİ Parti'den AK Parti’ye ziyaret Siyaset Zafer Partisi'nde istifa furyası devam ediyor Siyaset