Burcugül Çubuk kimdir, kaç yaşında, hangi parti milletvekili?

Burcugül Çubuk'un hayatı merak ediliyor. Burcugül Çubuk, dün Akbelen'de gözaltına alınmak istendi. Son seçimde Meclis'e giren isim hakkında Burcugül Çubuk kimdir, kaç yaşında, hangi partiden milletvekili araştırılıyor. İşte Burcugül Çubuk biyografisi...

Abone ol

Manisa Akbelen'de devam eden protestoya milletvekili Burcugül Çubuk da katıldı. Burcugül Çubuk, eylem sırasında gözaltına alınmak istendi. Son seçimde YSP'ten İzmir Milletvekili seçilmişti. Peki, Burcugül Çubuk kimdir, kaç yaşında, nereli?

BURCUGÜL ÇUBUK KİMDİR?

1985 senesinde Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Afyonkarahisar'da tamamladı. Daha sonra ailesiyle beraber iş imkanları nedeniyle Antalya'ya göç etti.

Devrimci Liseliler (DEV-LİS)'in faaliyetlerine iştirak etti. Ardından, Sosyalist Demokrasi Partisi’ne (SDP) katıldı. Anadolu Üniversitesi İşitme Engelliler Öğretmenliği bölümünde okudu. Eğitim hayatı devam ederken Gençlik Sendikası’nın (Genç Sen) kuruluşunda görev aldı. Daha sonra Devrimci Parti’ye katıldı ve Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

2023 Türkiye genel seçimlerinde Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'nden İzmir milletvekili seçildi.

Meral Akşener'den çok konuşulacak sözler: Emekli olup evine gitmelidir Siyaset Kılıçdaroğlu CHP'nin başına nasıl geçti? Siyaset Yerel seçimler öncesi yeni bir ittifak mı doğuyor? Siyaset Manavgat'ta evlerin yarısı 1 yıl dolmadan teslim edildi Siyaset