Bomba kulis! CHP'li 60'a yakın belediye başkanı 'sancısız bir değişim' için bir araya gelecek!

CHP'de sular durulmuyor. Seçimlerin ardından koltuğu bırakmayan Kemal Kılıçdaroğlu için bomba bir kulis bilgisine ulaşıldı. CHP Genel Başkanlığından istifa etmeyen Kemal Kılıçdaroğlu için bu kez CHP'li belediye başkanlarının bir araya geleceği öğrenildi. Yarın bir araya gelmesi beklenen Başkanların, “Biz değişimden yanayız ama bu sancılı olmamalı. Genel başkanımızı seviyoruz, onu üzmeden değişimin olması gerektiğini düşünüyoruz” dediği öğrenildi.

Abone ol

Seçim sonuçlarını eleştiren 60’a yakın belediye başkanının parti içindeki değişim sürecini görüşmek için yarın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşeceği öğrenildi.

Cumhuriyet'in haberine göre görüşmede başkanlar aralarında Kılıçdaroğlu'na ne söyleyeceklerini ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu destekleyip desteklemediklerine karar verdi.

"DEĞİŞİMDEN YANAYIZ AMA SANCILI OLMAMALI"

Başkanların şu yorumlarda bulunduğu ifade edildi:
“Başkanların her biri farklı düşünüyor. O yüzden kimse ‘İmamoğlu’nu destekliyoruz’ ya da ‘Desteklemiyoruz’ demez. İstanbul’u kaybetmemenin önemini de biliyoruz. Partinin delege yapısı da ortada. Biz değişimden yanayız ama bu değişim sancılı olmamalı. Genel başkanımızı seviyoruz, üzmeden, sancısız bir şekilde değişim olması gerektiğini düşünüyoruz.”

Partililerin, Genel Başkanlık koltuğuna İBB Başkanı Ekram İmamoğlu'nun geçmesi konusunda ise “Tabii ki başkanımız bizim için değerli. Seçimde genel başkanla yarışacak kadar çalıştı. Onun da sözü dinlenilmeli. Ama burada mesele isimler değil” ifadelerini kullandıkları ileri sürüldü.

"MYK İLE SINIRLI KALAMAZ"

Belediye başkanlarının görüşmede, “Değişim baştan aşağı olur, sadece MYK’de kalamaz” düşüncesini ileteceği ve “bayrak açma niyeti olmadığı” vurgulanıyor. Başkanlar, “Görüşmeden ne çıkar” sorusuna da “Genel başkanın bize hak vereceğine eminiz. Ama ne değişecek, göreceğiz” diyor.

İYİ Parti'de üst düzey istifa: Çalışma yürütme imkanı kalmadı SEÇİM 2023 ChatGPT Meclis'e giriyor! Siyaset Kemal Kılıçdaroğlu istifa etmeli mi? 28 Mayıs seçimlerinden sonra yapılan anket sonuçları açıklandı Gündem Ekrem İmamoğlu 'aday olacak mısınız?' sorusunu yanıtladı! Siyaset