BBP Lideri Destici referandum çağrısı yaptı: İdam bir zarurettir ve mutlaka getirilmelidir

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, çocuklara cinsel istismarda bulunanlar ve asker ile polisi şehit eden teröristler için idam cezasının mutlaka getirilmesi gerektiğini vurguladı. Destici, “Hodri meydan diyoruz, madem demokrasi, o zaman topluma soralım, referandum yapalım. Bu iki madde için toplumumuz ne derse o olsun. Ceza sistemimizi değiştirmeye mecburuz. İdam cezasını getirmeye ve kararlılıkla uygulamaya mecburuz” şeklinde konuştu.

Abone ol
  • BBP Genel Başkanı Mustafa Destici partisinin genel merkez binasında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

"CEZALAR YETERSİZ" VURGUSU

  • BBP Lideri Destici, Türkiye'de belirli suçların cezalarının ve infaz sisteminin yetersiz olduğunu yıllarca dile getirdiklerini ifade ederek, "Her gün, önceki suçların cezasız kalmasının başka hayatlara mal olmasından bıktık, milletimiz de bıktı. İdam cezası mutlaka hayata geçirilmelidir. İdamla birlikte, tahliyesiz müebbet hapis cezası da hukuk sistemimiz içinde hayata geçirilmelidir." dedi.

"İDAM CEZASINI GETİRMEYE VE KARARLILIKLA UYGULAMAYA MECBURUZ"

  • Ümraniye'de motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan şüphelinin, kaçmasının ardından yaşanan arbede sırasında silahla ateş açması sonucu şehit edilen polis memuru Şeyda Yılmaz'ı rahmetle anan Destici şunları kaydetti: "Bu tip suçlar için, özellikle katalog suçlar olarak sınıflandırılan alanlarda cezalar artırılmalı, infaz süreleri muhakkak yeniden düzenlenmelidir. Bunu yapmazsak, kadın cinayetlerini de çocuklara karşı işlenen suçları da uyuşturucunun yaygınlaşmasını da çocukların suça itilmesini de terörü de önleyemeyiz. Tekrar ediyorum, ceza sistemimizi değiştirmeye mecburuz. İdam cezasını getirmeye ve kararlılıkla uygulamaya mecburuz. Bir kez daha söylüyorum. İdam bir zarurettir ve mutlaka getirilmelidir. Her gün birbirine benzeyen böyle felaketlerle karşılaşmaktan biz de bıktık, milletimiz de bıktı. İdam cezası mutlaka hayata geçirilmelidir. İdamla birlikte, tahliyesiz müebbet hapis cezası da hukuk sistemimiz içinde hayata geçirilmelidir."

"POLİSİMİZE KENDİSİNİ KORUMA HAKKI VERİLMELİ"

  • Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu'nda gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini de belirten Destici, "Polisimize kendisini koruma hakkı mutlaka çok açık bir şekilde verilmelidir." ifadesini kullandı.
  • Destici, iki suç için idam cezasının getirilmesini istediklerini vurgulayarak, "Bir, küçük yaşta çocuklarımıza cinsel istismarda bulunduktan sonra katleden cani sapıklar için, ikincisi de bizzat kurşun sıkarak, askerimizi, polisimizi şehit eden terörist ve caniler için idam cezasının mutlaka getirilmesini istiyoruz. Hodri meydan diyoruz, madem demokrasi, o zaman gidelim topluma soralım, referandum yapalım, bu iki madde için toplumumuz ne derse o olsun." şeklinde konuştu. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

  • BBP Lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'ndaki konuşması için teşekkürlerini iletti.

SİBER GÜVENLİK KONUSUNA DESTEK

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın, siber güvenlik konusundaki açıklamalarına değinen Destici Siber Güvenlik Başkanlığı için yapılacak çalışmaları destekleyerek, ellerinden gelen katkıyı sağlayacaklarını söyledi.
Destici'den idam cezası tepkisi Siyaset Türkiye Büyük Millet Meclisi Yeni Yasama Yılına Hazırlanıyor Siyaset CHP'deki para sayma görüntüleri davasında ara karar Gündem Erdoğan ile Zelenskiy BM'de görüştü Siyaset