Bakan Yardımcısı Fatma Varank kimdir? Mustafa Varank'ın neyi oluyor?

Fatma Varank, açıklanan bakan yardımcıları arasında yer alıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan yardımcısı olan isim hakkında soyadı nedeniyle Mustafa Varank'ın neyi oluyor, Fatma Varank kimdir merak ediliyor.

Abone ol

Fatma Varank, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan yardımcısı oldu. Fatma Varank, önceki dönemde bu görevi yürütüyordu. Fatma Varank, Mustafa Varank'ın kuzeni oluyor. Bakan Yardımcıları atamasının Resmi Gazete'de yayımlanması sonrasında Fatma Varank kimdir, kaç yaşında, aslen nereli araştırılmaya başlandı.

FATMA VARANK KİMDİR?

Fatma Varank, 17 Ocak 1972 tarihinde Zonguldak'ta doğdu. Aslen Trabzonlu olan Varank, 1994 Trakya Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nü bitirdi.

1995-2001 yılları arasında İBB iştiraki KİPTAŞ'ta 18 bin konut inşaatında Proje Müdürü olarak görev yaptı.

2003-2009 yılları arasında Türkiye’nin en büyük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Şirketi olan Emlak Konut GYO A.Ş.’nin 30 bin konut inşaatında Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.

2009-2011 yılları arasında TOKİ’de İstanbul Sulukule Kentsel Dönüşüm Projesinde Uzman olarak çalıştı.

2011-2015 yılları arasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekânsal Planlama Genel Müdür Yrd. olarak görev yaptı.

2016-2018 yılları arasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olarak görev yaptı.

23 Temmuz 2018 tarihinden itibaren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevini yürütmektedir.

İmamoğlu: Kendime bir makam, ceket, elbise biçmedim Gündem Sağlık Bakanlığı Yardımcılığına atanan Huzeyfe Yılmaz kimdir, kaç yaşında, nereli? Siyaset İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan'dan ilk açıklama! Siyaset Yeni bakan yardımcıları tüm listesi Resmi Gazete'de yayımlandı! Siyaset