Alparslan Bayraktar kimdir, kaç yaşında, nereli?

Alparslan Bayraktar ismi internette son günlerin araştırılan isimlerinden. Makine Mühendisliği mezunu olan Alparslan Bayraktar, 2020'den beri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan yardımcısı görevini sürdürüyor. Peki, Alparslan Bayraktar kimdir, kaç yaşında, aslen nereli?

Abone ol

Alparslan Bayraktar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak görev yapıyor. Yeni kabineye dair kulisler sonrasında Alparslan Bayraktar kimdir, kaç yaşında, aslen nereli araştırılmaya başlandı. İşte Alparslan Bayraktar hakkındaki bilgiler...

ALPARSLAN BAYRAKTAR KİMDİR?

Alparslan Bayraktar, 1975 yılında Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde doğdu. Bayraktar, aslen Trabzon Çaykaralı’dır. 1995 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu.

New York Üniversitesinde Stratejik Pazarlama Yönetimi alanında lisansüstü eğitimi alan Bayraktar, Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Ekonomi Hukuku alanında ve Tufts Üniversitesi Fletcher Uluslararası Hukuk ve Diplomasi Okulunda Uluslararası İlişkiler alanında yüksek lisansını tamamladı.

Alparslan Bayraktar

Doktorasını Orta Doğu Teknik Üniversitesi Yer Sistem Bilimleri Bölümünde Enerji Ekonomisi ve Politikası alanında yaptı.

Bayraktar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü yaptı. 2010-2016 yılları arasında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) kurul üyeliği görevinin yanı sıra öncesinde çeşitli yerli ve yabancı şirketlerde girişimci ve yönetici olarak görevler aldı.

Alparslan Bayraktar

EPDK kurul üyeliği süresince, farklı enerji düzenleyicileri arasındaki işbirliğini geliştirerek küresel boyutta sürdürülebilirliğe katkı sağlayan önemli kuruluşlardan birisi olan, Enerji Düzenleyicileri Konfederasyonu (ICER) ve ulusal düzenleme uygulamalarını iyileştirme ve ulus-ötesi düzenleme normları geliştirme amacıyla kurulan, Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği (ERRA) başkanlığı görevlerini de üstlendi.

2020 yılı Ağustos ayında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı oldu.

Kılıçdaroğlu MYK üyelerinin istifasını mı istedi? Gündem "Aktif politikayı bırakıyorum" Gündem Mehmet Selim Bağlı kimdir, kaç yaşında, nereli? Siyaset Fatih Şahin kimdir, kaç yaşında, nereli? Siyaset