Ali Babacan'dan Ekrem İmamoğlu açıklaması

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili "Lafta değil özde demokrat olsun, Erdoğan gidip de yerine bir başka benzeri gelmesin." sözleri ile İBB Başkanı İmamoğlu'na gönderme mi yaptı?

Abone ol

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Karar TV'de Gündem Özel programında açıklamalarda bulundu. 

Açıklamalarına İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında alınan 2 yıl 7 ay hapis cezası ve siyasi yasak kararına değerlendirerek başlayan Ali Babacan, Elif Çakır'ın 'İmamoğlu Cumhurbaşkanı adayı olursa siyasi yasağın önüne geçilebilir gibi düşünceler de var. Altılı masanın Cumhurbaşkanı adaylık durumunu İmamoğlu'na gelen bu siyasi yasak etkiler mi?' sorusuna şu cevabı verdi. 

"Biz altılı masanın Cumhurbaşkanı adaylık tespitini bütün bu ortak çalışmalarını bütün bu ortak çalışmalar bittikten sonra düşünüyoruz. Burada büyük bir hedefimiz var. Ardından ortak bir aday düşüneceğiz. Çok sıcak bir gelişme var. Partimizi bağlayacak bir gelişme hakkında ve altılı masa hakkında direkt olarak konuşmam doğru olmaz."

"ERDOĞAN KENDİ KENDİNE YETKİ VERİYOR"
Açıklamalarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik eleştirilerde de bulunan Ali Babacan, "Erdoğan'a karşı sağlam bir duruş yapmamız gerekiyor. Tarihi bir süreç işletiyoruz. Görüyorlar ki biz bu ülkeyi kendilerinden daha iyi yöneteceğiz. Yaşadığımız sorunların köküne baktığımızda hukuk ve adaletten kaynaklı sorunlar olduğunu görüyoruz. Ekonomiyle ilgili sorunlar bile hukukla ilgisi oluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kendi kendine yetki veriyor." ifadelerini kullandı. 

"ERDOĞAN GİDİP DE YERİNE BİR BAŞKA BENZERİ GELMESİN"
Ali Babacan'ın aday ile ilgili "Lafta değil özde demokrat olsun, Erdoğan gidip de yerine bir başka benzeri gelmesin." sözleri de dikkat çekti. Babacan'ın bu yorumu İBB Başkanı İmamoğlu'na karşı olarak algılandı. 

Karalama siyaseti yapmak yanlıştır Gündem Meclis Başkanı Şentop'tan Katar ziyareti Siyaset Abdullah Gül'den Ekrem İmamoğlu açıklaması Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkmenistan'dan döndü Gündem