CHP'lilerin "Altılı masa Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için kuruldu" sözlerine Akşener'den tepki: Bu masa noter görevi görmeyecek

Kahramanmaraş depremleri depremin üzerinden geçen 18 günün sonunda Millet İttifakı yeniden adaylık tartışmasına başladı. CHP'nin Akşener'e laf söyleyen Yaşar Okuyan'ı kovmasının ardından. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'de CHP'lilerin "Altılı masa Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için kuruldu" sözlerine karşılık tepki gösterdi. Akşener, masada liderlerin görüşlerinin önemli olduğunu ve CHP'nin onay mekanizması olmadığını belirterek "Bu masa noter görevi görmeyecek" dedi.

Abone ol

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, FOX TV’de Çalar Saat programına konuk oldu. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Akşner, altılı masa toplantılarına ilişkin soruları yanıtladı. 


Aday belirleme süreçlerinin devam ettiğini belirten Akşener'in altılı masanın toplantılarına ilişkin açıklaması şu şekilde:

"HERHANGİ ADI GEÇEN BİR İSMİ O MASADA KONUŞMADIK"
"Bizim ev sahipliğini yaptığımız toplantıda, cumhurbaşkanı adayının hangi yöntemle nasıl belirleneceğine dair bir çalışmanın yapılması gerektiği gündem maddeleri içinde vardı. Bunu konuştuk yol ve yöntemi. Sonra sayın Karamollaoğlu hepimizi gezdi o da bazı yöntemler konuşuldu. Biz 13’ünde oturduğumuzda aşağı yukarı ne yapacağımızı netleştirip kamuoyuyla paylaşacaktır. Ama adayın ismi şu olacak diye bir kararımız olmadı. Bu 2 Mart’ta yapacağımız toplantıda bunun yolu yöntemi konuşulacağını düşünüyorum ben söyleyeceğim. Eğer 14 Mayıs’sa zaten süreç 2,5 ay. İsmi siz ne zaman öğrenirsiniz onu bilmem. Şu ana kadar herhangi adı geçen bir ismi o Masada konuşmadık. (Geç kalınıyor mu peki?) Hayır geç kalınmıyor. 

"İSİM ÜZERİNDE UZLAŞILDIĞI TAKDİRDE ÇOK HIZLI YOL ALINIR"
Genellikle bir korku var insanlarda. Yani bu ucube sistemden kurtulamama korkusu var. Onun için de hadi hadi diye bir kavram var halbuki ortaya birçok güzel şey çıktı. İsim üzerinde uzlaşıldığı takdirde çok hızlı yol alınır.

Benim bildiğim Kılıçdaroğlu adayın ortak belirleneceğini kendi ilan etti. Burada şöyle bir durumumuz var, sayın Bülent Kuşoğlu ile başlayan bizi söylüyor herkes ama esasında başlayan yer orası. CHP'de Bülent Kuşoğlu’nun Hande Fırat’a verdiği bir beyanat var. Bu ama Sayın Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için kurulmuş olduğunu betimleyen ve onun adaylığı olmadığı takdirde masanın dağılacağını söyleyen bir şey ve bir tekzip görmedi bu. Yani Sayın Kuşoğlu, muhasebeden sorumlu genel başkan yardımcısı ve biliriz ki Kılıçdaroğlu’na çok yakın bir insandır. Dolayısıyla bu kabul gören bir durum ise bu, ben de diyorum ki biz de o zaman bu Altılı Masa’nın liderleri olarak, bizim o masaya otururken ki bilgimiz nedir? 


"CİHAN PAÇACI BENİM ABİ DEDİĞİM BİR İSİMDİR"
Gücümüzü birleştirip 13. Cumhurbaşkanını seçtireceğiz, dolayısıyla o zaman rol icabı kurulmuş bir masa olur ki bu, o bir noter görevi gören bir masa. Benim bilgimiz içinde bu masa noter görevi görmeyecek. Aslında buradaki çelişki kısmı bize ait değil. Cihan Paçacı benim abi dediğim bir isimdir, Kılıçdaroğlu’nun da okul arkadaşıdır. Bir beyanat verdi yanlış anlaşılmaya müsait bir beyanat verdi. Cihan Abi istifa etti görevinden. Kemal Bey telefon etti istifasını istemediğini ifade etti. Cihan Abi kendi istifa etti. Bir yanlış anlaşılmaya müsait bir sonuç ortaya çıkınca böyle oldu. Şimdi Sayın Paçacı böyle bir eylemi yapmasaydı CHP ne yapacaktı acaba? Bir şey anlatmaya çalışıyorum. Dolayısıyla ama Kuşoğlu’nun söyledikleri duruyor. (Böyle bir yaklaşım mı bekliyorsunuz?) Kimseden bir şey beklemiyorum sadece burada ifade ettiğim şey şu, sürekli İYİ Parti’ye tektir var. Parmakla İyi Parti’ye sallanıyor yanlış kısmı bu."

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gürcistan Başbakanı Garibaşvili’yi kabul etti Gündem Deprem komisyonu kurulacak mı? Siyaset Yaşar Okuyan kimdir, kaç yaşında, nereli? Siyaset Yaşar Okuyan CHP'den kovuldu Gündem