AK Partili isimden "ayağa kalkma" açıklaması: "Bir CHP'li Cumhurbaşkanı olduğunda AK Parti'de..."

AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, Meclis'te yaşanan CHP grubunun Erdoğan konuşması öncesi ayağa kalkması ile ilgili açıklamada bulundu. Güler, "Bir CHP'li Cumhurbaşkanı olduğunda inşallah AK Partili milletvekilleri ayağa kalkmak suretiyle gerekli saygıyı gösterirler" dedi.

Abone ol
  • AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, TBMM'nin açılış resepsiyonunda, CHP grubunun Erdoğan konuşması öncesi ayağa kalkması ile ilgili konuştu.
  • Güler, "Bugünkü arkadaşlara teşekkür ediyorum olayın farkına vardılar. Özgür bey uzun zamandır bunu söylüyordu. 'Bizim ülkemizin çıkarı, ulusal güvenliği söz konusu olduğunda herhangi bir siyasi düşünce aranmaksızın biz ülkemizin bu konudaki çıkarını birlik ve beraberliğine katkı sağlayacak yerde oluruz' demişti. Bunu da en son New York'ta Türkevi'ni ziyaret etmesiyle göstermiş oldu. Bu olumlu davranıştır, geç de olsa farkına vardılar" dedi.

"CHP'Lİ CUMHURBAŞKANI OLDUĞUNDA AK PARTİ'Lİ MİLLETVEKİLLERİ AYAĞA KALKMAK SURETİYLE GEREKLİ SAYGIYI GÖSTERİR"

  • Güler, bazı CHP'lilerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Genel Kurul salonuna girişi esnasında ayağa kalkmamalarıyla ilgili soru üzerine şunları söyledi:
  • "Aziz milletimizin oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanımız, devletin birliğini ve beraberliğini temsil ediyor. Dolayısıyla Genel Kurul'a geldiğinde onu hem ayakta alkışlamak hem de ayakta karşılamak gerekiyor. İşin nezaket boyutuyla beraber kuralı olmalı. Ama maalesef bazı arkadaşlarımız... Bugün de açıklamaları gördük. Bir CHP'li Cumhurbaşkanı olduğunda inşallah AK Parti'li milletvekilleri o dönem ayağa kalkmak suretiyle gerekli saygıyı gösterirler. Biz devletin birliğini ve beraberliğini temsil eden ve milletimizin oylarıyla seçilen Cumhurbaşkanının hangi partiden olduğuna bakmayız. Biz o makama her zaman saygı duyarız ve geçmişte de saygı duymuşuzdur ama bazı CHP'li arkadaşlar buna çok daha ideolojik olarak yaklaşıyorlar ve bu tavırlardan vazgeçsinler.

GEÇ DE OLSA FARKINA VARDILAR

  • Devletimizin birliğini ve beraberliğini temsil eden Cumhurbaşkanlığı makamına karşı gerekli saygıyı, nezaketi göstersinler. Bugünkü arkadaşlara teşekkür ediyorum olayın farkına vardılar. Özgür bey uzun zamandır bunu söylüyordu. 'Bizim ülkemizin çıkarı, ulusal güvenliği söz konusu olduğunda herhangi bir siyasi düşünce aranmaksızın biz ülkemizin bu konudaki çıkarını birlik ve beraberliğine katkı sağlayacak yerde oluruz' demişti. Bunu da en son New york'ta Türkevi'ni ziyaret etmesiyle göstermiş oldu. Bu olumlu davranışdır, geç de olsa farkına vardılar."
Özgür Özel: İktidar olmazsam istifa ederim Gündem İYİ Parti'de deprem! Siyaset Dört siyasi partiden ziyaret Siyaset TBMM Genel Kurulu Toplandı Siyaset