AK Parti ve MHP'den Yerel Seçim'de Kırşehir planı! Aynı yerde farklı aday yok

AK Parti ve MHP, 31 Mart 2024'te yapılacak Yerel Seçim için çalışmalara başlıyor. Kulislerde MHP'nin AK Parti'den bazı bölgelerde daha fazla ilçe isteyeceği ifade edilirken, Kırşehir örneğinin masaya yatırılacağı iddia edildi. AK Parti ve MHP heyetleri 81 il için çalışmalarını sürdürürken, aynı yerde farklı adayların çıkartılmaması için çabalanıyor.

Abone ol

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala başkanlığındaki heyet ile MHP Genel Başkan Yardımcıları Sadir Durmaz ve Feti Yıldız’dan oluşturduğu heyet, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için çalışmalara başlayacak.

7 Ekim'de start verilecek çalışmalar öncesi gözler AK Parti ve MHP'ye çevrildi. Ancak her iki partinin heyetleri ilk olarak kendi partilerinde bir çalışma yürütüyor.

AK Parti daha önce yürüttüğü çalışmalarda özellikle 14 ve 28 Mayıs’taki seçimlerde hangi illerde, hangi nedenlerle oy kaybının yaşandığını masaya yatırmıştı. Aynı süreç MHP’de de işledi.

MHP de belediye başkanlıklarının olduğu illerdeki oy durumunu ve diğer illerde ne kadar oy kaybının yaşandığı üzerinde çalıştı.

AK Parti'nin MHP ile Mart 2024’teki yerel seçimlerde yürütülecek işbirliğinde “2019 yılındaki işbirliğini ön plana çıkardığı” belirtiliyor. Ancak MHP kanadı, “Mart 2024’teki yürütülecek ortaklık koşullarının 2019 yılındaki koşullardan çok farklı olduğuna” işaret ediyor.

MHP İLÇE SAYISINI ARTIRMAK İSTİYOR

MHP’nin Ankara’da, Etimesgut, Gölbaşı ve Polatlı ilçe belediye başkanlıkları bulunuyor. 2024 yılındaki seçimlerde ise MHP, büyükşehirler başta olmak üzere il ve ilçe belediye başkanlıklarındaki sayıyı artırmayı hedefliyor.

İşbirliği kapsamında AK Parti'nin Ankara’da, Etimesgut, Gölbaşı ve Polatlı dışındaki bazı ilçe belediye başkanlıklarında da “MHP’nin adayına destek vereceği” iddia edildi.

Ankara’daki benzer durumun, diğer büyükşehir belediye başkanlıkları ve ilçelerinde de yaşanacağı ileri sürülüyor.

İllerde ise her iki partinin de "güç dengesine bakılacağı" konuşuluyor. MHP’nin İç Anadolu Bölgesi’ndeki illerdeki seçmen yapısının kuvvetli olduğu belirtildi.

KIRŞEHİR'DE AYRI GİRDİLER CHP KAZANDI

AK Parti ve MHP, İç Anadolu Bölgesi’ndeki iller bazında da Kırşehir’i örnek alacak.

2019'daki Yerel Seçim'de Kırşehir’de hem AK Parti hem de MHP ayrı adaylarla seçime girdi. Her iki parti arasından “CHP’nin adayının seçimi göğüslediği” vurgulandı.

Bu nedenle her iki partinin bu kez “ayrı ayrı adaylarla seçime girmek yerine tek bir adayla seçime gireceğinin” altı çizildi.

Ancak Kırşehir gibi illerde bu kez "MHP’nin, AK Parti'den MHP’nin adayını desteklemesini isteyeceği" ifade edildi.

CHP'de Eren Erdem-Okan Konuralp kavgası Siyaset Muharrem İnce ile ilgili bomba iddia! İYİ Parti'den İstanbul'a aday olacak mı? İşte yanıt Siyaset CHP'de sıra İstanbul kavgasında! Siyaset Yerel seçimde elektronik oylama olacak mı? Siyaset