AK Parti Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlere hazırlanıyor! Takvim netleşmeye başladı

28 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından çalışmalarına hız kesmeden devam eden AK Parti, Mart'ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için de çalışmalara başladı. Parti'nin yol haritası netleşmeye başladı. İşte detaylar...

Abone ol

Partiler, 31 Mart 2024 tarihinde yapılması planlanan yerel seçimler için gün saymaya başladı. 28 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra çalışmalarına hız kesmeden devam eden AK Parti, yerel seçimler için de çalışmalara başladı.

Parti'nin Mart ayında gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için yol haritası neredeyse netleşti. 

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Her 5 yılda bir gerçekleştirilen belediye seçimlerinde (yani yerel seçimlerde) belediye başkanı ve muhtarlar halk tarafından seçiliyor. Yerel seçimler için AK Parti'den aday olacakların başvurularının Kasım ayının ilk haftasında gerçekleştirilmesi planlıyor. 

 Seçim çalışmalarında yer alan bir süreç olan, adaylık değerlendirmesine alınacaklarla ilgili temayül yoklaması yapılması ise AK Parti tarafında Kasım ayının ikinci haftası yapılacak.

Tüm bu süreçlerin ardından aday tanıtım ve beyanname toplantısının ise Ocak ayının sonlarında toplu bir şekilde gerçekleştirilmesi planlanıyor. 

BAŞKANLAR TEKRAR ADAY OLABİLECEK Mİ?

AK Parti, bu zamana kadar benimsediği politikayı yeniden devrede tutarak, vatandaşın sevdiği, çalışkan ve güler yüzlü adayların değerlendirilmesi konusunda çalışmalarda bulunacak. Bu doğrultuda merak edilen bir diğer konu ise, 3 dönem veya daha fazla belediye başkanlığı yapan isimlerin tekrar aday olup olamayacağı. Bu konu, Parti'nin Ağustos ayında gerçekleştireceği Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında netleştirilecek. 

 Yerel seçimler için oluşturulan strateji ekibi ise bugün bir araya gelerek, seçimlerle ilgili kampanya sürecinin belirlenmesi için değerlendirmelerde bulunarak, görüşlerini belirtecekler. 

STRATEJİ EKİBİNDE KİMLER YER ALIYOR?

Belediye başkanlarının seçileceği yerel seçimler için AK Parti adına çalışan strateji ekibinde, AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Genel Sekreter Fatih Şahin ile Genel Başkan Yardımcıları Ali İhsan Yavuz, Hamza Dağ, Mustafa Şen, Çiğdem Karaaslan, Yusuf Ziya Yılmaz, Ömer İleri, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ve Grup Başkanvekilleri Özlem Zengin, Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Leyla Şahin Usta yer alıyor.

"İSTANBUL'U ALMAK İÇİN ELİMİZ ÇOK GÜÇLÜ"

Yerel seçimlerle ilgili AK Parti kurmaylarından değerlendirme geldi. Konuyla alakalı, “Sadece bunların varlığı seçimi kaybettirmiyor, başka etkenler de var. Adayların etkisi önemli. Bu bir bütün. Muhalefetin adayı, sizin adayınız vs. Seçilme şekliniz, kampanyanız bunların hepsi bütünlük oluşturuyor. İstanbul’u almak için elimiz çok güçlü” ifadeleri kullanıldı.

CHP'den olağanüstü toplantı talebi Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Selman'a Togg Gündem CHP'liler canlı yayında birbirine girdi Siyaset CHP'de yeni savaş Siyaset