AK Parti hangi ilde kimi aday göstermeli? İşte o iller ve listenin zirvesinde yer alan isimler

14-28 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri sonrası gözler 31 Mart 2024'te yapılacak olan yerel seçimlerde. AK Parti ve MHP yerel seçimde iş birliği için çalışacak heyetleri belirlerken anket sonuçları da gelmeye devam ediyor.

Abone ol

Mayıs ayında gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilleri seçimlerinden Cumhur İttifak'ı zaferle çıkmayı başardı.

Alınan zafer sonrası 31 Mart 2024'te yerel seçimlerde de ittifak yapacak olan AK Parti ve MHP ön hazırlık çalışmalarına başlayarak aday belirleme sürecine geçti.

Partiler çalışmalarını sürdürürken sokağın nabzı da tutulmaya devam ediyor.

Hasan Basri Akdemir, Haberet YouTube kanalında gündemin öne çıkan başlıklarını konuklarıyla değerlendirirken, ASAL Araştırma ve Danışmanlık Şirketi'nin AK Parti'nin hangi ilde hangi adayı göstermesine dair sordukları soruların cevabını paylaştı.

Saha araştırmalarında birinci olarak öne çıkan isimler şu şekilde:

İstanbul: Murat Kurum

Ankara: Turgut Altınok

İzmir: Hamza Dağ

Balıkesir: Yücel Yılmaz

Bursa: Alinur Aktaş

Erzurum: Mehmet Sekmen

Elazığ: Şahin Şerifoğulları

Gaziantep: Fatma Şahin

Konya: Uğur İbrahim Altay

Kocaeli: Tahir Büyükakın

Malatya: Öznur Çalık

Ordu: Mehmet Hilmi Güler

Trabzon: Murat Zorluoğlu

Bahçeli'den Müge Anlı'ya destek Yaşam Kılıçdaroğlu: İktidarı bize devret Orta Doğu’ya barış gelsin Gündem MHP lideri Bahçeli'ye 100'üncü yıl yüzüğü Yaşam Sunak, Gazze'de ateşkes çağrısında bulunan Bakan'ı görevden aldı Dünya