CHP Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı görevinden istifa etti

14 Mayıs günü gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanı ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde sandıklarda görev yapacak asil ve yedek üye listesi, YSK'ya geç verildiği gerekçesiyle CHP'nin Pamukkale sandık listesi kabul edilmedi. Partinin İlçe Başkanı Arda Arpacı, genel merkezin talebi üzerine görevinden istifa etti.

Abone ol

14 Mayıs’ta yapılacak olan 13. Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri öncesinde CHP Pamukkale İlçe Başkanlığı tarafından hazırlanan 400 kişilik sandık görevlisi listesi, en son Pazar günü saat 17.00’ye kadar Yüksek Seçim Kuruluna teslim edilmesi gerekirken, 5 dakikalık gecikme ile 17.05’te ulaştırıldı. Yaşanan gecikmenin ardından harekete geçen AK Parti Denizli İl Teşkilatı tarafından yapılan itiraz sonucunda YSK, CHP'nin sandık listesini kabul etmedi.

Seçim kuruluna geç verildiği gerekçesiyle kabul edilmeyen CHP'nin Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı, genel merkezin talebi üzerine görevinden istifa etti.

CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, yaptığı yazılı açıklamada, CHP Pamukkale İlçe Başkanlığının seçim kuruluna teslim ettiği görevli listesinin yedekleriyle beraber sisteme girildiğini ancak sonrasında reddedildiğini ve bu konudaki yasal sürecin sürdüğünü belirten Horzum, 14 Mayıs'ta sandıkları korumak için sahada olacaklarını belirtti.

Yüksek Seçim Kuruluna yaptıkları itirazın sonucunu beklediklerini bildiren Horzum, şu ifadeleri kullandı:

Genel merkezin talebi doğrultusunda Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı görevinden istifa etti. 2 gündür partimizi arayarak endişelerini dile getiren ve görev almak isteyen partililerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hiç kimsenin şüphesi olmasın, 25 bin üyemiz ve aydınlık Türkiye isteyen vatandaşlarımızla sandıkları güvende tutacağız. Örgütümüz görevinin başında ve her sandıkta en az 3 görevli ile sandıklarımıza her zamankinden daha çok sahip çıkacağız. Cumhuriyet Halk Partisi olarak yaşanan bu olaydan daha da güçlenerek çıkacağız.
Cumhurbaşkanı adaylarının TRT'deki konuşma sıraları belli oldu SEÇİM 2023 Muharrem İnce'den Ali Babacan'a olay sözler SEÇİM 2023 İmamoğlu'nun şehir şehir dolaşmasına tepki! SEÇİM 2023 Akşener kendisini dinleyen kalabalığı azarladı SEÇİM 2023