YSK'dan Starbucks kararı! Seçim yasakları kapsamına alındı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçim yasakları çerçevesinde Starbucks'ı da kapalı olacak yerler arasına ekledi. Starbucks konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Abone ol

Yüksek Seçim Kurulu ( YSK), bugün yapılmakta olan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri öncesinde seçim yasakları çerçevesinde kapalı olacak yerler arasına dünyaca ünlü kahve zinciri Starbucks'ı da dahil etti.

Starbucks'ı bünyesinde bulunduran Shaya Kahve Sanayi A.Ş'nin, Starbucks'ın seçim günü kapalı olacak mekanlar arasında olup olmadığına dair görüş istemesi üzerine yapılan açıklamada, Starbucks'ın da kahvehane statüsünde olduğu gerekçesiyle kapalı olmasına karar alındı.

Starbucks çalışanlarının mesai saatleri hakkındaki iddialara açıklama Starbucks kahve zincirinin çalışanlarının mesai saatlerinin seçimde oy vermeye uygun bir şekilde düzenlenmediğine ilişkin iddialar sosyal medyada gündeme gelmişti.

Starbucks Türkiye, bu iddialara ilişkin Twitter hesabından bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada, "Çalışanların mesai saatlerinin oy kullanmalarına engel oluşturacak şekilde planlandığı" iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Tüm mağazaların operasyon saatlerinin çalışanların oy kullanmaları için uygun şekilde ayarlandığı ifade edildi.

Dünya basını Türkiye'deki Cumhurbaşkanlığı seçimini konuşuyor SEÇİM 2023 İstanbul Havalimanı'nda seçim yoğunluğu Gündem 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer oyunu kullandı SEÇİM 2023 Zeytinburnu Cumhurbaşkanı seçimi ve milletvekili seçimi oy oranları nedir? SEÇİM 2023