Seçim hangi şartlarda 2. tura kalır, ne zaman yapılacak?

Oy verme işlemleri sona ermek üzere. 14 Mayıs seçim günü vatandaşlar, sabah 08.00'dan itibaren oylarını kullanmaya başladı. Oy verme işlemi sonrasında sandıkların açılması ile seçim sonuçları yavaş yavaş belli olmaya başlayacak. Peki, seçim hangi şartlarda 2. tura kalır? YSK 2. tur seçim tarihi nedir?

Abone ol

Seçim hangi şartlarda 2. tura kalır. 14 Mayıs Pazar günü sabah 08.00 itibariyle tüm yurtta sandık başına gidilmeye başlandı. Seçim sonuçlarına göre adaylardan belirlenen oy oranına sahip olan olmaz ise seçim 2. tura gidecek. Peki, 2. tur seçim tarihi nedir? Seçim ikinci tura kalırsa ne zaman yapılacak? 2. tur seçim nasıl yapılacak?

SEÇİM HANGİ ŞARTLARDA 2. TURA KALIR?

14 Mayıs'ta kullanılan oylar sonrası Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına göre hiçbir aday %50 oy oranını geçemezse 2. tur seçim yapılacak. 2. tur seçime, ilk turda en çok oy alan iki aday katılabilecek.

SEÇİM 2. TURA KALIRSA NE ZAMAN YAPILACAK?

İlk tura ait YSK'nın açıkladığı sonuçlara itiraz süresinden sonra 2. tur oylaması gümrük kapılarında ve yurt dışında 20 Mayıs Cumartesi günü başlayacak. Ülke içinde ise 28 Mayıs Pazar günü vatandaşlar yeniden sandık başına gidip 2 Cumhurbaşkanlığı adayından birine oy verecekler.

Teröristbaşı Öcalan'ın fotoğrafıyla oy kullandı! SEÇİM 2023 Oy sayımı ne zaman başlıyor? SEÇİM 2023 Seçmenin kafası karışık! Oy tercihleri dikkat çekti SEÇİM 2023 YSK'dan Starbucks kararı! Seçim yasakları kapsamına alındı SEÇİM 2023