YSK resmi seçim sonuçları ne zaman açıklanacak?

YSK seçim sonuçları merak ediliyor. 14 Mayıs Pazar günü 56 milyonu bulan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimi için sandık başına gitti. Seçim sonuçları resmi olmayan veriler sonrasında belli oldu. Fakat vatandaşlar, resmi seçim sonuçlarını merak ediyor. Peki, YSK resmi seçim sonuçlarını ne zaman ilan edecek?

Abone ol

Tüm yurtta yüksek bir katılım ile 14 Mayıs seçimi için oy kullanıldı. 13. Cumhurbaşkanı ve 28. dönem milletvekili seçim sonuçları kısmen belli oldu. Resmi olmayan sonuçlardan çok vatandaşlar, YSK resmi seçim sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Peki, YSK resmi seçim sonuçları ne zaman belli olacak?

YSK BAŞKANI YENER: YSK'NIN VERİ GİRİŞİNDE AKSAMA YA DA GECİKME SÖZ KONUSU DEĞİL

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, "YSK'nın veri girişinde şu anda herhangi bir aksama ya da gecikme söz konusu değildir. Verilerimiz, anlık olarak siyasi partilerle de paylaşılmaktadır." dedi.

YSK RESMİ SEÇİM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sisteme veri girişinin devam ettiğini söyleyen Yener, siyasi parti temsilcilerinin süreci takip ettiğini ve Siyasi Parti Portalı (SİPPORT) üzerinden verilerin partilerle paylaşıldığını kaydetti.

Yener, veri girişinde herhangi bir aksama ya da gecikmenin söz konusu olmadığını belirterek, önce sandık alanlarında daha sonra ilçe seçim kurullarında birleştirme yapılarak sistem üzerinden verilerin YSK'ye aktarıldığını söyledi.

Ahmet Yener, ilerleyen saatlerde tüm sandıklar açıldığı zaman kesin olmayan sonuçları kamuoyuyla paylaşacaklarını bildirdi.

Sandığımdan kim çıktı? YSK sandık sorgulama aracı SEÇİM 2023 AK Parti'den Sinan Oğan'a telefon SEÇİM 2023 Erbakan'dan ilk açıklama: 2'inci turda fark açılacak SEÇİM 2023 Ünlü oyuncu, Meclis'e girdi SEÇİM 2023