Türkiye 14 Mayıs seçimlerine hazırlanırken adayların da vaat savaşları sürüyor: En büyük vaat ihracat rakamları oldu

Türkiye 14 Mayıs seçimleri için artık geri sayıma geçti. 9 gün kalan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde şüphesiz adayların ekonomi alanındaki birbirinden büyük vaatleri gündem oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim vaatleri çıtayı yukarı çıkardı. İşte 14 Mayıs seçimlerine dair adayların ekonomi vaatleri.

Abone ol

Türkiye 14 Mayıs seçimleri için artık geri sayıma geçti. Haftaya pazar günü gerçekleşecek seçimlere 9 gün kaldı.

4 adayın yarışacağı seçimler öncesinden birbirinden farklı vaatler ile vatandaşların oyuna talip olan isimlerin en dikkat çeken vaatleri ekonomi alanında oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim vaatleri çıtayı yukarı çıkardı. Yaşananları köşesine taşıyan Ekonomim yazarı Şeref Oğuz "Seçim vaatleri doludizgin" dedi.

İşte Oğuz'un o açıklamaları:

Ekonomik büyüme verisi zaten katalog hedef olan %5 iken her iki taraf, buna yarım puan ilave etmiş ve %5,5’ta ağız birliğine varmış. İstihdam da benzer yakınsama gösteriyor, 5 yılda 5-6 milyon civarı… İşsizlik konusunda Erdoğan %7 derken, Kılıçdaroğlu %5 diyor.

Seçim ekonomisinin dili, seçmenin oy verme davranışını etkilemek üzerine kurgulanır. Bu da olabildiğince fazlaca vaat ile sağlanır. Millet ve Cumhur ittifakları, birbirinden etkilenerek vaat çıtasını tırmandırabiliyor.

Bu tabloda Erdoğan ve Kılıçdaroğlu’nun bazı temel parametreler üzerinden karşılaştırmalı vaatlerini sıralıyor. Kim kazanır bilinmez ama kazananın bu vaatleri ne derecede gerçekleştirebileceği daha da bilinmez…

TİP'ten tepki çeken provokasyon: Yargılanacaksınız SEÇİM 2023 Milli iradeye parmak sallanmasına izin vermeyeceğiz SEÇİM 2023 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oy oranı belli oldu SEÇİM 2023 'Denizli vatanı böldürmez' afişi İmamoğlu'nu rahatsız etti SEÇİM 2023